Ekonomi

Araç sahibi olmak isteyenlere kritik uyarı: Zaman kaybetmeden aracınızı satın alın, yüzde 20+ yüzde 25 zam geliyor!

Aralık 2021 tarihinde rekor seviyelere ulaşan altın fiyatları ve döviz kurları, pek çok sektörde olduğu gibi otomotiv sektöründe de fahiş fiyatların gözlenmesine sebep olmuştu. Piyasalara yapılan müdahaleler ve geliştirilen yeni ekonomik model sonrasında sert bir şekilde gerilemesi sağlanan döviz kurları ve altın fiyatlarından sonra araçlara yapılan zamların da geri alınacağına dair bir beklenti oluşmuştu. Ancak tahmin edilen olmadı.

Ocak ayına girilmesi ile birlikte tekrar dalgalı hareketler sergilemeye başlayan ekonomi piyasaları, indirim beklentisini beslemek yerine, yeni zamların ortaya çıkmasına sebep oldu. Ek olarak benzin ve dizel araçların üretiminde çip krizinin ortaya çıkması, üretilen yeni araçlara ve hali hazırda satışta olan ikinci el araçlara yüksek oranlarda zam yansıtılmasına yol açtı.

Otomotiv sektöründe yaşanan tüm bu olumsuz gelişmeler, kendi aracının sahibi olmak isteyen vatandaşların hayal kırıklığına uğramalarına sebep oldu. “Fiyatlar acaba düşer mi?” soruları ile kendilerini strese sokan ve araç satın almayı sürekli erteleyen vatandaşlara, yeni hafta itibari ile kötü iki haber daha verildi. Kulislerden gelen bilgilere göre sıfır araçlara zam geleceği ve vergilerin de artacağı iddia edildi.

Sıfır Kilometre Araçlara Yüzde 20 Zam Beklentisi!

Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketlerinin hız kazandığı şu günlerde, birçok ürüne arka arkaya zamlar yapıldı. Bu esnada hali hazırda fahiş fiyatlardan satışa sunulan sıfır kilometre araçlara ilişkin de bir iddia ortaya atıldı. Kulislerden gelen bilgilere göre enflasyonun artışına bağlı olarak, sıfır araçların fiyatlarına yüzde 20 oranında zam yapılacağı iddia edildi.

Yüzde 25’lik Vergi Zammı!

Son günlerde araç sektörüne ilişkin ortaya çıkan söylentilerden birisi de vergi zammı oldu. Gelen bilgilere göre araç vergisine yüzde 25 oranında zam yapılacağı iddia edildi.

Boş Paket Fiat Egea Rekor Seviyelere Ulaşacak!

Ortaya atılan zam haberlerinden sonra ülkemizde en çok satın alınan araçlardan olan Fiat Egea’nın fiyatında nasıl bir değişiklik olacağı merak edildi. Yapılan hesaplamalara göre eğer iki zam iddiası da doğru çıkarsa, şu an da boş paketi 313.000 TL civarında olan Fiat Egea, 469.500 TL’den satışa sunulacak.