Ekonomi

Yaklaşan Kurban Bayramı’na kurbanlık fiyatları şimdiden damga vurdu: Tosun 40 bin TL!

Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketler sergilemesi, her sektörde olduğu gibi hayvancılık sektöründe de fiyat artışlarının gözlenmesine sebep oldu. Ek olarak besi hayvancılığı alanında düşüşlerin gözlenmesi de et fiyatlarını arttıran unsurlardan biri oldu. Bu kapsamda yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık fiyatlarının belli olup olmadığını araştıran vatandaşlara, Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan’dan açıklama geldi.

Sektör Yetkilisinden Kurbanlık Fiyatlarına İlişkin Açıklama Geldi!

Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık piyasasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamaları esnasında kurbanlık fiyatlarına da değinen Başkan Erdal Doğan, şu ifadeleri kullandı: “Samsun’da bu sene de diğer senelerde olduğu gibi hayvan sıkıntısı yaşanmıyor. Bölgemizde hayvancılık oldukça yaygın. Ancak fiyatlar, enflasyon ve artan maliyetler sonrasında değişti. Geçtiğimiz yıl Samsun’da kilosu 35 TL’den satılan büyükbaş canlı hayvan, bu sene 60 TL civarında. Geçtiğimiz yıl 800- 1500 TL aralığında olan küçükbaş hayvan ise bu yıl 2.500- 4.000 TL aralığında. Ek olarak geçtiğimiz yıl 15 bin TL olan büyükbaş 20- 25 bin TL, 600 kiloluk canlı tosun ise yaklaşık olarak 40 bin TL.”

“Damızlık Dişi Hayvanları Kesmeyelim!”

Hayvancılık sektörüne dair de açıklamalarda bulunan Samsun Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, konuşmasına şu ifadeler ile devam etti: “Damızlık özelliğine sahip olan dişi hayvanların kesilmemesine özen gösterilmeli. Milli servet gözü ile bakmamız gereken bu hayvanların yanı sıra erkek hayvanların da yaşlarını tamamlamış olup olmadıklarına dikkat edilmeli. Alıcı ve satıcılar damızlık özelliğine sahip olan hayvanların kesilmesinin, ülke hayvancılığı ve et tedariki bakımından olumsuz etkiler yaratabileceğini unutmamalılardır.”

Kurban Bayramı Ne Zaman 2022?

Bu sene Kurban Bayramı 9 12 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak.