Ekonomi

3 kişilik ailelere müjde: Vergiler dahil 134 bin TL ödeyerek yerli araç sahibi olabileceksiniz! Satışlar başladı!

Bir süre önce tanıtılmış olan 3 kişilik elektrikli RKS M5, satışa çıktı.

Yerli, 3 Kişilik Elektrikli Araç Satışa Sunuldu!

Türkiye’nin doğuştan elektrikli aracı Togg için geri sayım başlamışken, ülkenin yerli araç üretimlerine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Aylar öncesinden tanıtımı yapılmış olan RKS M5, yeni gün itibari ile satışa sunuldu.

Elektrikli ve 3 kişilik olması sayesinde şehir içi seyahatler için avantajlı bir kullanımı garanti eden elektrikli RKS M5, fiyatı ile ağızları açıkta bırakmayı başardı. Yetkili firma tarafından yapılan açıklamalara göre 3 kişilik elektrikli araç vergiler dahil olmak üzere 134 bin 520 TL’den satışa sunuldu.

Tasarım Detayları Açıklandı!

Kompakt bir görünüme sahip olan elektrikli RKS M5’in satış fiyatının açıklanmasından sonra tasarım detayları da kamuoyuna aktarıldı. Yapılan açıklamalara göre RKS M5 tek bir kapıya sahip. Siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile satışa sunulan elektrikli araç, 1215 mm genişliğe, 1680 mm dingil mesafesine ve 1635 mm yüksekliğe sahip. Alüminyum jantları ile teslim edilecek olan araç, önde bir kişinin arkada ise iki kişinin oturmasına müsaade ediyor.

3 kişi için yeterli bir saklama alanına sahip olan RKS M5, klima, geri görüş kamerası, LED gösterge paneline de sahip.

Teknik Özellikleri Belli Oldu!

RKS M5’in üretici firması tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte, 3 kişilik elektrikli aracın teknik özellikleri de belli oldu. 6- 8 saat arası şarj dolumu ile 90 kilometrelik mesafe kat edebilen RKS M5, 45 kilometrelik azami hıza ulaşabiliyor. Ayrıca araç 250 W’lık Brushless elektrikli motora sahip.