Gündem

İl Valiliği’nden flaş açıklama geldi: Bugün ücretsiz olacak!

İstanbul Valiliği, tüm İstanbullular için flaş açıklama yaptı! Aynı zamanda uyarıda da bulunan Valilik, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi temel atma töreni nedeniyle vatandaşların toplu taşıma araçlarına yönelmelerini söyledi.

Valilikten yapılan açıklamada, İstanbul’un Fethi’nin 569. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Bakırköy’de saat 16.00’da Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Temel Atma Töreni’nin gerçekleştirileceği hatırlatıldı.
Katılımcı yoğunluğu nedeniyle trafik akışının aksamaması için 13.00-20.00 arasında; Havuzlu Kavşak-Florya Kavşağı arası, Yeni Havalimanı Caddesi, Bakırköy-Zeytinburnu Sahil Yolu, Basın Ekspres ve D-100 kara yolundan Atatürk Havalimanı’na gidiş istikametleri yerine alternatif güzergahların kullanılmasının önem taşıdığı belirtildi.

ETKİNLİKLER YAPILACAK

Çekmeköy, Esenyurt, Küçükçekmece, Maltepe ve Şişli’de konser ve çeşitli etkinlikler düzenleneceği kaydedilen açıklamada, “Konserler ve kültür-sanat etkinliklerine katılımlar nedeniyle oluşabilecek trafik yoğunluğunun azaltılması için vatandaşlarımızın alternatif güzergahları ve özellikle toplu ulaşım vasıtalarını kullanmalarında fayda bulunmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Marmaray, bugün ücretsiz hizmet verecek. Ayrıca AK Parti ve MHP Grubu’nun teklifiyle İBB Meclisi’nde alınan karar gereği İETT, metro, metrobüs, vapur gibi tüm toplu ulaşım araçları da ücretsiz olacak. Öte yandan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesindeki ilk fidan dikim törenine katılmak isteyen vatandaşlar için ‘Ulaşım Rehberi’ yayınlandı.