EkonomiGenelGündem

Piyasa uzmanından gram altın almayı düşünenlere uyarı! Altın yerine bunu tercih edin

Yaz aylarının gelmesiyle hem yatırım hem de hediye amaçlı altına talep arttı. Ancak fiyatların yükselişe geçmesiyle vatandaşlar da fiyatların düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş de altın almayı düşünenlere flaş yatırım önerisinde bulundu.

“Bu hafta yurt dışına odaklı bir haftayı geride bırakacağız. Avrupa Merkez Bankası Başkanı’nın açıklamaları önemli olacak, ABD’deki veriler önemli olacak. Bugün ABD’de işlem yok, resmi tatil ancak iç piyasalarda yüksek tansiyonla haftaya başlayan piyasa karşımızda. Döviz kuru ve emtialarda kırmızı çizgideki rakamsal değerler geçerliliğini koruyor. Neydi bu? Dolarda 16.40, gram altında 980, gümüşün gramında ise 11.80 lira seviyesi. Bunlar kırılırsa ikinci direnç seviyelerini konuşmaya başlayabiliriz. Neydi bunlar? Dolar kurunda 16.60, gram altında 1000 lira seviyesi.”

ALTIN YERİNE BUNU ALIN

“Dolar TL 16,31 seviyesinde, serbest piyasalarda 16,34 lira. Euro ve sterlin dolara göre daha fazla kazandırıyor. Gram altın 975 lira şu an, Kapalı Çarşı’da 985 lira seviyesinde. Ons altın 1862 dolar. Bant aralığımız 1780-1880 idi. Fed’den sonra 1880-1980 aralığıydı. Bakalım tekrar bir kar satışı gelecek mi, gelmesi muhtemeldir. Gram gümüş 11.72 seviyesi, 12 lira seviyesi çabuk kırılır ama önemli olan kalıcı olacak mı? Gümüşün performansı daha alınabilir, daha kazanç sağlayacak ürün olarak önümde duruyor. Özellikle önümüzdeki aylarda altın mı gümüş mü diyenlere gümüş diyorum.”