EkonomiGündem

Araç sahiplerine kötü haber verildi! Petrol fiyatındaki artış yansıyacak: Akaryakıta yeni zam…

Araç sahiplerine kötü haber verildi! Uluslararası piyasalarda yükselişini sürdüren petrol fiyatları yakıt fiyatlarına yeni zamların da önünü açıyor. Özellikle AB’nin Rusya’ya yönelik petrol ambargosu kararının ardından brent petrol fiyatı yeni rekorunu kırarken zam beklentisi de tekrar gündeme geldi.

Ambargo kararının öncesinde 120 dolar seviyesinde bulunan brent petrol fiyatı güncel olarak 123 doları geçti. ABD ham petrolü ise 119 doları gördü. Mynet’in aktardıklarına göre AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya’dan boru hattıyla sağlanan yüzde 10 oranındaki petrol konusunu ileride tekrar değerlendireceklerini ifade etti. ABD ve AB’de seyahat sezonunun gelmesiyle petrol talebinin yoğunlaşacağı bir dönemde alınan kararın, piyasada arz daralmasına yol açacağı beklentileri fiyatları yukarı yönlü destekledi.

PETROLE TALEP ARTTI

Diğer yandan Investing.com’dan aktarılanlara göre ise “AB liderleri yıl sonuna kadar Rusya’dan petrol ithalatının yüzde 90’ına yasak getirecek altıncı yaptırım paketi konusunda anlaşma sağladı. Öte yandan Şanghay’da yarından itibaren imalatçıların operasyonlarına başlayacak olması nedeniyle petrole olan talep beklentileri arttı. Bu gelişmelere bağlı olarak petrol fiyatları yükseliş eğilimi içerisinde hareket ediyor.”

AKARYAKITA ZAM OLARAK YANSIYACAK

Küresel piyasalarda petrol fiyatlarında görülen büyük artışın Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarına ciddi oranda bir zam olarak yansıyacağı düşünülüyor.