Ekonomi

Ziraat Bankası ve TOKİ iş birliği yaptı: 0,49 faiz ile konut kredisi hizmeti verilecek! TOKİ 2022 başvuruları ne zaman kabul edilecek? Başvuru şartları neler?

2022 yılının ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenmiş olan 2022 TOKİ projesi, vatandaşlar tarafından sıklık ile sorgulanmaya başlandı. Ucuza, devlet desteği ile kendi evinin sahibi olmak isteyen vatandaşlar, TOKİ’nin inşa ettiği evlerden birine sahip olabilmek adına başvuruların ne zaman alınacağını merak ediyorlar.

Son Başvurular 2020 Yılında Alındı!

Ülkenin 81 ilinde geliştirdiği sosyal konut projeleri ve cazip fırsatlar sunan hizmetleri ile vatandaşlar tarafından yakından takip edilen kamu kurumlarından birisi olan TOKİ, çalışmalarına yeni dönemde de hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda bu yıl içerisinde TOKİ’den ev satın almak isteyen vatandaşlar, başvuruların alınıp alınmayacağını merak ediyorlar.

TOKİ’ye ilişkin yapılan son araştırmalara göre kurumun son olarak 2020 yılında genel proje başvurusu aldığı bilgisi paylaşıldı. Bu yıl başvuruların ne zaman alınacağı ise henüz gizemini koruyor.

Ziraat Bankası ve TOKİ İş Birliği Yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2022 yılının ocak ayına girilmesi ile birlikte düzenlenen kabine toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçmiş ve yeni dönemde TOKİ’den ev satın almak isteyen vatandaşlar için bir müjde vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara göre TOKİ’nin bu yıl başvurulara açılacağı ve bu kapsamda kurumda ev satın almak için yeterli nakdi bulunmayan vatandaşlara Ziraat Bankası aracılığı ile düşük faizli, uzun vadeli konut kredisi hizmeti vereceği bilgisi verilmişti.

Henüz Ziraat Bankası’nın 2022 TOKİ kredisine ilişkin net bir açıklama yapılmamış olsa da 2020 yılının verilerine bakıldığında, bankanın 0,49 faiz oranı ve 240 ay vade ile TOKİ konut kredisi hizmeti vermiş olduğu öğrenildi.

TOKİ 2022 Başvuru Şartları

2022 TOKİ projesine ilişkin güncel bir ilan şu an bulunmamakta. Ancak son başvuru alımlarında katılımcıların sağlamaları gereken şartlar şu şekilde belirlenmişti:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • 25 yaşı tamamlamış olmak
  • 2022 yılı için belirlenmiş olan gelir şartını sağlamak