Ekonomi

Finans danışman, FED kararı öncesi altın piyasasını yorumladı: Gram altın bu hafta 985 TL, sonrasında 1000 TL seviyelerine çıkacak!

Ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketlerinin devam ettiği şu günlerde, gram altın geçtiğimiz senenin rekor seviyesine doğru yaklaşıyor. Finansal Danışman Uzmanı Murat Özsoy, cuma günü açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verileri ile birlikte hareketliliği hız kazanacağı düşünülen altın piyasasına ilişkin yorumlarda bulundu.

Cuma Günü İçin Geri Sayım Başladı!

3 Haziran Cuma günü Amerika tarım dışı istihdam verileri açıklanacak. Bu verilerin açıklanması ile birlikte özellikle ons altında değişiklikler gözleneceği tahmin ediliyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Finansal Danışman Uzmanı ve Biz Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Murat Özsoy, “Cuma günü heyecanlı bir gün. Verilerin tahmini 428 bini dahi aşıyor. Resmi veriler ile birlikte ters korelasyonun etkisi ile birlikte altında baskılanma artacak” ifadelerini kullandı.

“Ons Altında Düşüş Trendinin Başlaması Mümkün Değil!”

Bu haftaya ilişkin ons altın tahminlerini açıklayan Finansal Danışman Uzmanı Murat Özsoy, şimdilik bir yükselişin yaşanacağını düşünmediğini ifade etti. Ons altının düşüş trendine girip girmeyeceğine ilişkin de yorumlarda bulunan Özsoy, bu ihtimalin ons altının bin 857 dolar seviyesinin altını görmediği sürece mümkün olmadığını belirtti.

Gram Altın Tahmini Geldi!

Gram altının şu an için elde tutulması gerektiğini ifade eden Murat Özsoy, doların yükseliş trendini sürdürmesi ile birlikte gram altının da yükseleceğini ve 975 TL seviyesini aşacağını belirtti. Kurda gözlenen yükselişin devam etmesi halinde gram altının bin TL seviyesine kadar dayanabileceğini iddia eden Murat Özsoy, bu tahminlerinin ilerleyen haftalarda gerçekleşeceğine dikkat çekti.

Haftalık gram altın tahminini de açıklayan Murat Özsoy, bu hafta gram altının 985 TL seviyesine kadar yükselebileceğini öngördüğünü belirtti. Ayrıca Özsoy gram altının 960 TL seviyesine düşmesi durumunda da yeni alım fırsatlarının ortaya çıkacağının altını çizdi.