Ekonomi

Ekonomist Meriç Köyatası dolar kuruna ilişkin yorumlarını güncelledi: Yükseliş devam edecek, yaz aylarına dikkat!

Ünlü Ekonomist Meriç Köyatası, dolar tahminini güncelleyerek yaz ayları için uyarılarda bulundu.

Meriç Köyatası Yatırımcıları Sevindirdi!

Dolar kuruna ve diğer piyasalara ilişkin yaptığı tespitler ve uzun vadeli analizler ile dikkat çeken isimlerden birisi olan Ekonomist Meriç Köyatası, yatırımcıyı sevindiren ancak diğer vatandaşları hüsrana uğratan açıklamalarda bulundu. Youtube kanalı üzerinden yayınladığı piyasa yorumlarında doların daha da yükseleceğine vurgu yapan Ekonomist Meriç Köyatası, elinde dolar bulunan yatırımcıların, zorlu süreçten karlı bir şekilde çıkacaklarını ifade etti.

Ünlü Ekonomist Yaz Ayları İçin Uyarı Yaptı!

Resmi Youtube kanalı üzerinden ekonomi piyasalarına ilişkin yorumlarını dile getiren Ekonomist Meriç Köyatası, Merkez Bankası’nın dolar satışına devam ettiğine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: “Merkez Bankası tarafından satılan dövizlerin tümü, yurtdışına gidiyor. Yaz aylarına girildiği şu günlerde artan enflasyonun yanı sıra birçok olumsuz faktör de arka arkaya geldi. Yaz ayları içerisinde doların düşmesini değil, daha da yükselmesini bekliyorum. Şu sıralar 18 TL seviyelerinde sabitlenecek olan dolar kurunun, hızlı bir şekilde 21- 22 TL seviyelerine doğru çıkacağını tahmin ediyorum.”

Ekonomist Köyatası’ndan Para Arzı Yorumu!

Daha çok dolar kuruna ilişkin yaptığı tespitler ve tahminler ile kendinden söz ettiren Ekonomist Meriç Köyatası, bu kez de Youtube yayını esnasında para arzı konusuna dikkat çekti. Mart ayı için açıklanan para arzı oranının geride bıraktığımız senenin aynı dönemine göre yüzde 81 oranında arttığını ifade eden Köyatası, açıklamalarına şu sözler ile devam etti: “Şubat ayı için para arzının artış oranını yüzde 77 olarak konuşuyorduk. Bir ay içerisinde 4 puan kadar arttığını görebiliyoruz. Ancak ilerleyen aylarda para arzı konusunda çok daha büyük yükselişler olacağını düşünüyorum. Haziran ayı içerisinde para arzının hızlı bir şekilde yükseleceğini tahmin ediyorum.”