Ekonomi

“Bana kredi çıkmıyor” diye dövünmeye son: Uzmanlar, kredi notlarının nasıl yükseleceğini açıkladı! Bunları yerine getiren herkese 20 bin TL’lik ödeme!

Kredi notunun düşüklüğü sebebi ile bankaların finansman hizmetlerinden yararlanamayan vatandaşlara, işin uzmanlarından önemli tüyolar geldi.

Kredi Notu Nedir?

Kredi notu, bir nevi bankaların kendi müşterileri veya diğer bankaların müşterileri için verdikleri bir değerlendirme puanı olarak özetlenebilir. Bu puan, kişinin bankacılık hareketlerine bağlı olarak düşebilir veya yükselebilir. Çoğu bankanın başta ihtiyaç kredisi olmak üzere diğer kredi hizmetleri için de aradığı ilk şart, kredi notunun yüksek olmasıdır. Kredi notu düşük olan kişiler, bankalar tarafından “güvensiz” olarak değerlendirilir. Bu sebeple de ödeme sözlerine, puan baz alınarak güvenilemeyen vatandaşlara, kredi hizmeti sunulmamaktadır.

Kredi notu düşüklüğü, dönemsel bir durumdur. Bazı önemli adımların titizlik ile atılması sonucunda kredi notu yükseltilebilir ve sonuç olarak da bankaların kredi hizmetlerinden yararlanılabilir.

Kredi Notunun Yükselmesi İçin Atılacak İlk Adım!

Bankaların ekranlarında görüntülenen kredi notlarının düşük olmasını engellemek amacı ile öncelikle atılması gereken iki önemli adım bulunmaktadır. Bunlardan birincisi kullanılmayan kart ve kredi kartlarının kapatılması, ikincisi ise mevcut borçların sıfırlanmasıdır. Bir nevi bankacılık hayatı adına yeni bir sayfa açılmasını sağlayacak olan bu iki adım, kredi notunun yükselmesini sağlamak adına atılması gereken öncelikli adımlardır.

Kredi Notunu Yükseltecek  Diğer Adımlar!

Kredi notunu yükselterek bankaların kredi hizmetlerinden yararlanmak ve buna bağlı olarak da nakit sıkışıklığı durumlarını devre dışı bırakmak isteyen vatandaşların atmaları gereken başka adımlar da bulunmaktadır.

Öncelikle otomatik fatura ödeme talimatının verilmesi ve her ay düzenli olarak bu talimatın yerine getirilmesi, bankaların olumlu olarak değerlendirdikleri hareketler arasında yer almaktadır. Ayrıca bir bankadan ne kadar fazla ürün, doğru bir şekilde kullanılırsa o banka ilgili müşteriyi o derece yakın takibe alınır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken, kullanılan ürünlerden ötürü borç kalmamasıdır.

Kredi notunun sık sorgulanması, puanın düşmesine sebep olan en büyük etkenlerden biridir. Bu neden ile kredi notunun gün aşırı değil de ayda bir, iki ayda bir hatta daha uzun aralıklar ile sorgulanması, kredi notunu hızlı bir şekilde toparlamaya yardımcı olacaktır.