EkonomiGündem

Altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi? İşte altın alacak herkesi ilgilendiren flaş tahmin!

Altın fiyatları yükselişini sürdürürken yakın zamanda altın almayı planlayan vatandaşlar fiyatların daha da yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor. Analistler ise altın fiyatlarıyla ilgili flaş tahminlerde bulunmaya devam ediyorlar.

Altın fiyatları için OANDA kıdemli analisti Jeffrey Halley altın alacak herkesi ilgilendiren şu analizleri yaptı:

“Altının mayıs ayındaki performansı genel olarak hayal kırıklığı yarattı ve doların güçlenmesinin ilk işaretinde ani bir zayıflık gösterirken, dolar zayıflığı veya düşük ABD tahvil faizleri üzerinden önemli kazanımlar elde edemedi. Bu durum, her ikisi de tersine dönerse ileride daha fazla zayıflık olacağına dair bir uyarıdır. Doğu Avrupa’da gerilimlerde keskin bir artış olmadıkça altının aşağı yönlü düzeltmesinin haziranda devam edebilir.”

KRİTİK EŞİK AŞILIRSA…

Ekononist Tuna Kaya ise doların yükselmesinin etkisiyle gram altının yükselişinin devam ettiğini kaydetti. Kaya, “İlk destek bölgesi 960 TL, direnç ise 988 TL seviyesinde bulunuyor. Bu aşılırsa 1.000 TL olur. Bu da aşarsa 1.020 TL seviyesine gelir. Fed faiz artırımlarını durdurursa altında yükseliş daha fazla tetiklenecek. Yatırımcıların enflasyondan korunmak için gram altın almaları lehlerine olur” dedi.