Ekonomi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıkladı: Artık, o grupta yer alan vatandaşlar da elektrik ve doğalgaz desteğinden faydalanabilecekler!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakanlığın elektrik ve doğalgaz desteklerine ilişkin müjdeli açıklamalarda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Fatura Desteklerinin Kapsamı Genişletildi!

Ülke sınırları içerisinde yaşayan milyonlarca ihtiyaç sahibi aileye ve bireye birçok farklı başlık altında nakit hizmeti sunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni aya girilmesi ile birlikte bir hizmetlerine ilişkin bir güncelleme yapıldığını duyurdu. Söz konusu duyuru, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, her ay olduğu gibi bu ay da bakanlığın ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik geliştirmiş olduğu sosyal yardım modellerine ilişkin güncel bilgileri paylaştı. Bu kapsamda vatandaşlara bir müjde de veren Bakan Yanık, elektrik desteğinin ve doğalgaz desteğinin kapsamında düzenleme yapıldığını bildirdi.

Elektrik Faturası Desteğinden Artık Onlar Da Yararlanabilecek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın mevcut sosyal yardım modellerine ilişkin açıklamalar yapmaya devam eden Bakan Yanık, yardım modellerinden birisi olan elektrik tüketim desteğine ilişkin önemli bir bilgi verdi. Bakan Yanık, kronik hastaların da yararlanabildiği elektrik faturası desteği hizmetinden, bu aydan itibaren evde bakım gören engelli vatandaşların da yararlanabileceklerini belirtti. Söz konusu destek tutarı ise aylık 150 kW’lık kullanıma karşılık gelecek şekilde açıklandı.

Doğalgaz Faturası Desteği İçin Çalışmalar Sürüyor!

Bu yılın başı itibari ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başvurulara açılan yardım modellerinden birisi olan doğalgaz desteği yardımına ilişkin çalışmaların sürdüğü bildirildi. Bakan Yanık yaptığı açıklamalarda evde bakım gören engelli vatandaşların da ilgili yardım modelinden hizmet alabilmeleri için çalışmalara başlandığını ifade etti.