Ekonomi

TOKİ çalışmaları hız kazandı: 1165 TL’lik Taksit ödemesi karşılığında herkes kendi evinin sahibi olabilecek!

Aralık ayında rekor seviyelere ulaşan döviz kurları ve altın fiyatlar, hemen hemen her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de fahiş fiyatların ortaya çıkmasına sebep oldu. Yapılan piyasa müdahaleleri ve alınan yeni ekonomik model kararı ile sert bir gerileme yaşatılan ancak ocak ayına girildiğinde tekrar dalgalı hareketler sergilemeye başlayan ekonomi piyasaları, hammadde fiyatlarının üst seviyelere ulaşmasına yol açtı. Durum böyle olunca, yapılan konut zamlarına yenileri eklenmek zorunda kaldı.

Hem ikinci el hem de sıfır konut fiyatlarında ortaya çıkan yüksek fiyatlar, yeni dönemde kendi evinin sahibi olmak için planlar kuran vatandaşların hayal kırıklığına uğramalarına sebep oldu. Bu noktada devreye giren kamu kurumu TOKİ, yıllardır olduğu gibi bu yıl da uygun fiyatlı konut satışı yapmaya hazırlandığını duyurdu. TOKİ’nin haziran ayı projelerine ilişkin ayrıntılar belli oldu.

Yüzde 10 Peşinat Ödeyen Ev Sahibi Olacak!

Uygun fiyatlı ev satışları ve devlet garantisi ile kendi evinin sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip edilen TOKİ, haziran ayı için bir duyuru yapmıştı. Geçtiğimiz haftalarda yapılan duyuruya göre haziran ayı içerisinde kura yöntemi ile TOKİ 2+1 ve 3+1 konut satışı yapılacağı ve söz konusu kuralara yüzde 10 peşinat ödeyen tüm vatandaşların katılabilecekleri bilgisi kaydedilmişti.

Haziran Ayı Fırsatları Açıklandı!

TOKİ’nin haziran ayı için yapmış olduğu duyuru, yeni ayın başlaması ile birlikte somutlaştı. Yapılan resmî açıklamalara göre haziran ayı içerisinde yapılacak kuralar için 233 bin TL’lik başlangıç satış fiyatları belirlendi. Bu fiyata göre vatandaşların ödeyecekleri aylık taksit tutarı, 1.165, 75 TL olarak hesaplandı. TOKİ, bu kapsamda 2 farklı il ve 4 farklı mahalle için çalışmalara başladı.

İlk Proje İçin Kayseri’de Start Verildi!

TOKİ’nin haziran ayı için özel olarak düzenlemiş olduğu konut projesinin başlangıç ayağı, Kayseri olarak duyuruldu. Yapılan araştırmalara göre Oruçreis Mahallesi projesinin yüzde 50’sinin tamamlandığı bilgisine ulaşıldı.