EkonomiGenel

Kurban Bayramı yaklaşırken duyuru yapıldı: A101 marketlerde başlıyor!

Kurban Bayramı yaklaşırken “Kurbanlık A101’den alınır” açıklamasıyla birlikte A101’de de kurbanlık satışları başladı. Veteriner hekim kontrolüyle helal kesim kurbanlıklar bu yıl da A101’lerde ve a101.com.tr’den alınabilecek.

A101, bu sene Karaman Koçu ve Hisseli Dana olmak üzere iki farklı kurbanlık seçeneği sunuyor. Kurbanlıklar veteriner hekimler kontrolünden geçmiş hayvanlardan olup, İslami şartlara uygun “Helal Kesim” yapılarak müşterilere ulaşacak.

A101 KURBANLIK FİYATLARI

Karaman Koç (En Az 16 kg) 3.195 TL, DenizBank Kartlara Özel 2995 TL (A101.com.tr’den Denizbank Kredi Kartıyla Ödemelerde)

BüyükBaş 1/7 Hisse 3.595 TL, DenizBank Kartlara Özel 3395 TL (A101.com.tr’den Denizbank Kredi Kartıyla Ödemelerde)

MERAK EDİLENLER

Kurban kesimi ne zaman başlar ve biter?: Kurban kesimi bayram namazı kılındıktan sonra başlar ve bayramın günü gün batımına kadar devam eder.
Kurbanlık kesiminde dini vecibeler ve yasal sorumluluklar gerine getiriliyor mu?: Kurbanlıklar Diyanet İşleri Başkanlığı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ ve Tarım ve Orman Bakanlığı yönetmeliklerine uygun şekilde kesilerek kemiksiz hale getirilir, Mağazalarımızdan yada internet sayfamızdan kurbanlık alımı yaptıktan sonra AI0I Yeni Mağazacılık AŞ’yi kurbanlığınızın kesilmesi için vekil tayin etmiş olursunuz, Kurbanlık kesimi noter, din görevlisi ve veteriner hekim eşliğinde helal kesim kurallarına uygun olarak yapılır. Alınan kurbanlık vekâletleri kesimi yapacak kasaplara verildikten sonra kesim süresince her bir kurban sahibinin adı ve soyadı tek tek okunur. Kurbanlık kesiminde İslami şartların uygunluğu için kesim yapılan tesislerde müftülük görevlileri de bulunmaktadır.
Kurbanlık hayvanların sağlık kontrolleri yapılıyor mu?: Kesim öncesinde, görevli veteriner hekimler tarafından kurbanlıkların sağlık kontrolleri yapılıp, kurbanlık vasfına uygunluğu kontrol edilir Kesim sonrasında ise karkas et ve iç organların sağlık muayeneleri tekrar yapılır.