Kamu

Ehliyeti olanlar, arabayla yola çıkanlar dikkat: 14 Gün sonra değişiyor!

Ehliyeti olan ve aktif araba kullanan herkesi ilgilendiriyor. 14 Gün sonra değişiyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının da uygun görüşüyle birlikte, 14 gün sonra otomobiller için otoyollarda yeni hız sınırı uygulamasına başlanacak.

Arabası olan vatandaşları ilgilendiren bir karar alındı. 81 ile gönderilen karara göre, 14 gün sonra yani 1 Temmuz’dan itibaren otomobiller için otoyollarda yeni hız sınırı uygulamasına başlanacak. Bu kapsamda otoyollarda trafik işaretlemelerine yönelik çalışmalara da devam ediliyor.

Yeni hız sınırları:

Edirne-İstanbul (Avrupa otoyolu), İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu), Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde- Tarsus kesimi, Tarsus-Şanlıurfa kesimi) ile Çeşme-İzmir-Aydın (Çeşme-İzmir kesimi ile İzmir-Aydın kesimleri) otoyollarının mevcut olan 120 km/s olan hız sınırı 10 km/s artırılarak 130 km/s,

Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümü, Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir /Menemen-Çandarlı, Ankara-Niğde otoyollarında ise 120 km/saat olan hız sınırı 20 km/saat artırılarak 140 km/saate çıkarılacak.

Ayrıca yapımı devam eden ve yeni projelendirilecek otoyollar hizmete açıldıklarında 120 km/saat olan hız sınırının 20 km/saat artırılarak 140 km/saate yükseltilecek.

Ehliyet affı çıkacak mı?

Bu sene öğrenci affı konusunun gündeme gelmesi nedeniyle bir çık vatandaş ehliyet affının çıkıp çıkmayacağını da merak ediyor. Ancak ehliyet affına ilişkin olarak resmi bir açıklama henüz yapılmadı.