Ekonomi

TOKİ, birçok ilde düşük taksitli konut satışını başlattı! 2+1 ve 3+1 konutlar için 2 bin TL ödeyen herkes, kendi evinin sahibi olabilecek!

Geride bıraktığımız senenin eylül ayında yükseliş trendi başlayan ve aralık ayına girildiğinde de rekor seviyelere ulaşan dolar kuru, beraberinde euro kuru ve gram altının da kendi rekorlarını kırmalarına sebep olmuştu. O dönem içerisinde ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketlerinden etkilenen sektörlerden biri de emlak sektörü oldu.

Artan hammadde fiyatları sebebi ile fahiş rakamlara ulaşan konut fiyatları, bu yükselen grafiğini yeni yılda da sürdürmeye devam etti. Döviz kurlarının ve altın fiyatlarının hala yükselişlerini sürdürüyor olması, ulaşılan rekor seviyeli konut fiyatları sebebi ile vatandaşların ev sahibi olmak uğruna kurdukları hayalleri ertelemelerine sebep oldu. Ancak her dönemde olduğu gibi bu dönemde de TOKİ devreye girerek, uygun fiyatlı konut satışlarını başlattığını duyurdu.

TOKİ’den Uygun Fiyatlı Konut Satışı!

TOKİ tarafından yapılan duyuruya göre hem bu ay hem de temmuz ayı içerisinde konut ihaleleri açılacak. İhaleler kapsamında 2+1 ve 3+1 büyüklüğünde ki konutlara, uygun taksit ödemeleri karşılığında sahip olunabilecek.

TOKİ Satılık Konutlar

TOKİ konut satışı ihalesi için yüzde 10 peşinat istemektedir. Şu an ihale tarihi gelmemiş olan konutlar projeleri şu şekildedir:

  • Kırıkkale- Bahşılı 5. Etap 210 konut
  • Afyonkarahisar- Sinanpaşa 94 adet konut
  • Antalya- Akseki 2. Etap 126 konut
  • Erzurum- Yakutiye 386 konut
  • Zonguldak- Merkez 120 konut
  • Trabzon- Ortahisar 327 konut

TOKİ Satılık Konut Başvuruları

TOKİ tarafından yayınlanmış olan satılık konut ihalelerine Ziraat Bankası ve Halk Bankası aracılığı ile başvuru yapılabilmektedir. Ayrıca şahsen başvuru yapacak durumu olmayan vatandaşlar da e-devlet sistemleri üzerinden online olarak ihale başvurusunda bulunabilmektelerdir.