Eğitim

Tercihlerde İzmir’deki üniversiteleri yazacak olanlar dikkat: YKS’ye katılan herkesi ilgilendiriyor!

Bu sene milyonlarca öğrenci YKS’ye katılım sağladı. Şimdi öğrenciler puanlarının açıklanmasını beklerken, bir yandan da hangi üniversiteleri tercih edeceklerini araştırıyorlar. Tercihlerinde İzmir’deki üniversiteleri yazacak olanlar ise barınma yardımlarının olup olmadığını merak ediyor.

Bu yıl üniversiteye kayıt olacak öğrenciler için heyecan dorukta. Şimdiden bir çok kişi hangi üniversiteleri tercih etmesi gerektiğini merak ediyor. İzmir’deki üniversiteleri tercih etmeyi düşünen öğrenciler ise nerelerde barınabileceğini de merak ediyor.

Belediye barınma yardımı sağlıyor

Geçtiğimiz sene İzmir Büyükşehir Belediyesi yurt kapasitelerinin yetersizliği ve yükselen kira ücretleri nedeniyle barınma sorunuyla karşı karşıya kalan üniversite öğrencileri için önemli adımlar attı.

Bu kapsamda Buca’da erkek, Örnekköy’de ise kız öğrenci yurdu devreye alınmıştı. 267 öğrenci yurtlara, 16 öğrenci İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere’deki TOKİ konutlarına, 5 öğrenci İzmirli ailelerin yanına, 12 öğrenci geçici süre ile otellere, 7 öğrenci İZSİAD Atatürk Mahallesi kız öğrenci evine yerleştirildi. 65 öğrenciye geçici barınma desteği verildi. 68 öğrenciye 8 ay boyunca 600 TL’lik maddi destek sağlandı.

Ayrıca İzmir’de ikamet eden ihtiyaç sahibi 5 bin 547 aileye üniversite öğrencisi çocukları için 3 bin 200 TL’lik öğrenim desteği verilmeye başlanmış ve desteğin bin 200 TL’lik kısmı yatırıldı. Bu sene de belediyenin yardımlarına devam etmesi bekleniyor.