EğitimGündem

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan flaş adım! Bu yaz tatilinde artık…

Milli Eğitim Bakanlığı flaş karar aldı! Bakan Özer, geçtiğimiz günlerde Küçükçekmece Beşyol Mahallesi’ndeki Oktay Duran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen törene katılarak flaş açıklamalarda bulundu.

“Öğrencilerimiz artık yaparak, üreterek öğreniyor ve bundan kar payı da alıyorlar. 2021 yılında öğrencilerimize dağıttığımız kar payı 50 milyonun üzerine çıktı, öğretmelerimize 112 milyon dağıtmışız. 2022 yılındaki hedefimiz 1.5 milyarlık bir gelir. Ve ilk beş aydaki gelirimiz 560 milyona ulaştı. Yani 2022 yılında ben inanıyorum ki 2 milyarlık bir gelirle kapatacağız” diyen Bakan Özer, yaz tatili için bir yeniliği paylaştı.

YAZ BOYUNCA AÇIK OLACAK

“Bu yaz ilk defa milli eğitim bakanlığı olarak çocuklarımızı yalnız bırakmayacağız. Yaz okullarında yanlarında olacağız. 4 tane yaz okulu açıyoruz. Film yaz okulu, matematik yaz okulu ve İngilizce yaz okulu, Türkiye’nin neresine gidersin gitsin öğrencilerimiz başvurarak ücretsiz yararlanabilecek. Öğretmenlerimiz de istedikleri yerde gittikleri yerde destekleme yetiştirme kursu kapsamında iki ders ücreti alarak bu kurslara katılacaklar.”