Eğitim

500 TL verilecek: Çocuğu okula gidenler okusun, lise için açıklandı!

Çocuğu okula giden aileler için flaş bir gelişme yaşandı. Yapılan son açıklamalara göre, meslek lisesinde okuyanların annelerine aylık 500 lira verilecek. 2022-2023 eğitim yılında bu tutar 600 liraya çıkacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep Valiliği ile Mesleki Eğitim Merkezi Öğrencilerini Destekleme İşbirliği protokolü imzaladı. İmzalanan protokol kapsamında, Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Meslek liselerine ilişkin açıklamalarda bulunan Tahmazoğlu 4 yıllık eğitim süresi boyunca aylık 500 lira destek verileceğini duyurdu.

Tahmazoğlu açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Geçen yıl mesleki eğitime devam öğrenci sayısı bin 320 iken bugün itibarıyla 8 bin 273 sayısına ulaşmıştır. Şu anda ilçe bazında mesleki eğitime devam öğrenci sayısı en çok Şahinbey’dedir. Bu protokolle birlikte devletin gençlere verdiği aylık asgari ücretin yüzde 30’una ilaveten 4 yıllık eğitim süresi boyunca aylık 500 lira para yatıracağız. Özellikle annelerin hesabına yatıracağız. Önümüzdeki yıl 2022-2023 eğitim yılında ise bu rakam 600 liraya çıkacak. Ardından bu miktar 700’e çıkacak. Bu projenin şu andaki maliyeti 250 milyon lira civarında olacak. Fakat bu projenin önü açık. Herhangi bir rakam sınırlamasına gitmiyoruz. Şuan 8 bin öğrenci var ama yarın 10 bin olursa yine bu desteği sağlayacağız. Yeter ki öğrencilerimiz meslek sahibi olup kendi işini ve yuvasını kursun”