Ekonomi

Asgari ücrete temmuz zammı gündemde! Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Emekli ve memur maaşlarına temmuz ayında yapılması beklenen zam, vatandaşların en önemli gündem maddesi oldu. Bu süreçte asgari ücrete de temmuz ayında zam yapılacağı konuşuluyor. Vatandaşlar ocak ayından sonra bir de temmuz ayında zam yapılması gündeme gelen asgari ücreti tartışıyor. Konuyla ilgili açıklamalar peş peşe gelirken asgari ücretli milyonlarca çalışan da maaşlara ne kadar zam alacağını merak ediyor. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, temmuz ayında emekli, memur maaşlarına ve asgari ücrete zam yapılacağını açıklayarak milyonlarca vatandaşı heyecanlandırdı.

Asgari Ücrete İkinci Zam Kapıda

Türkiye’de milyonlarca asgari ücretli çalışanın merakla beklediği temmuz zammı için geri sayım başladı. Yetkili isimlerden peş peşe açıklamalar gelirken, enflasyonla mücadele için asgari ücrete bu yıl içinde ikinci kez zam yapılması gündeme geldi. Ara zam sinyalinin gelmesiyle birlikte vatandaşlar “Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?” gibi soruların yanıtlarını merak etmeye başladı. Türkiye’de milyonlarca vatandaşı ilgilendiren zam açıklaması için gözler temmuz ayına çevrildi.

Asgari ücrette yüzde 10’luk zam yapılması durumunda net asgari ücret 4678 lira, yüzde 20 zamma göre 5103 lira olacak. Yeni asgari ücretle birlikte çalışma ve sosyal güvenlik ile ilgili pek çok ödeme kalemi yeniden belirlenecek. En düşük aylık ihbar ve kıdem tazminatı artarken kadın çalışanlara verilen emzirme yardımı da artacak. Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmasıyla birlikte kıdem tazminatları son brüt maaş üzerinden hesaplanacak.

Asgari Ücrete Zam Sinyali

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, son açıklamasında milyonlarca asgari ücretliyi sevindiren zam açıklamasını yaptı.: “Vatandaşımızın vermesi gereken vergilerden vazgeçerek, destekler vererek vatandaşlarımızın gelirini yukarı çekmek için gayret sarf ediyoruz. Temmuz ayında işçi emeklilerimizin de dahil olmak üzere. Öyle zannediyorum ki yüzde 40’lara yakın bir dokunuş gerçekleştirilecek.”