Ege HaberleriGündemİzmir Haberleri

9,10,11,12 Temmuz’da otobüs ve metrolar ücretsiz mi: İzmir, Ankara, İstanbul dikkat!

Bu sene Kurban Bayramı 9,10,11,12 Temmuz tarihlerinde kutlanacak. Bayramı evde geçirmek istemeyen vatandaşlar şimdiden toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmadığını merak etmeye başladı. İzmir, Ankara, İstanbul metro ve otobüslerin ücretsiz olup olmayacağına ilişkin son durum.

Yaklaşan Kurban Bayramı’nda toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT, İZULAŞ, Metro, Tramvay ve İZDENİZ ile TCDD-Büyükşehir ortaklığıyla işletilen İZBAN, Ramazan Bayramı’nda ücretsiz hizmet verdi. Ayrıca İzmir Metrosu, arife ve bayram günleri 06.00-12.00 ile 20.00-00.20 saatleri arasında 7,5 dakikada bir; 12.00-20.00 saatleri arasında 6 dakikada bir sefer yaptı. Kurban Bayramı için ise henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak uygulamanın Kurban Bayramı’nda da devam etmesi bekleniyor.

İstanbul

İstanbul’da 2-3-4 Mayıs Ramazan Bayramı tatilinde toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verdi. Bu nedenle Kurban Bayramı’nda da ilde toplu taşımanın ücretsiz olması bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı için henüz bir açıklamada bulunmadı.

Ankara

Ankara’da vatandaşlar Ramazan Bayramı’nda 2,3 ve 4 Mayıs 2022 tarihlerinde otobüs, metro, teleferik ve ANKARAY’dan ücretsiz olarak faydalanabilmişlerdi. Bu nedenle Kurban Bayramı’nda da aynı uygulamanın devam etmesi bekleniyor. Ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi konu ile ilgili henüz bir açıklamada bulunmadı.