Gündem

Kabine toplandı: Toplantı saat kaçta bitecek? Yeni asgari ücret ne zaman açıklanacak?

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yeniden toplandı. Heyecanla beklenen toplantıda asgari ücret konusu masaya yatırılacak. Bu nedenle vatandaşlar toplantının ne zaman biteceğini ve yeni asgari ücretin ne zaman açıklanacağını merak ediyorlar.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Beştepe’de toplandı.

Toplantıda konuşulması beklenen konular ise şöyle:

Kurban Bayramı tatili

Bu yıl Kurban Bayramı 9 Temmuz’da başlayacak ve 12 Temmuz 2022 Salı gününde ise sonlanacak. Kurban Bayramı tatilinin uzatılmasına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak turizm sezonu nedeniyle bayram tatili uzayabilir. Kabinede bu konunun da yer alması bekleniyor.

Emekli maaş zammı

Milyonlarca emekli maaşlarına yapılacak zam oranını merak ediyor. Emekli maaş zamları 6 aylık enflasyon oranına göre belirleniyor.

Asgari ücret

Enflasyon nedeniyle asgari ücretlinin zor durumda kalmaması için Temmuz ayında zam bekleniyor. Ancak zam miktarının ne kadar olacağı ile ilgili kesin bir bilgi yok. Bugün yapılacak toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in brifing vermesi planlanıyor.

Toplantı ne zaman bitecek?

Toplantının ne zaman biteceği ile ilgili açıklama yapılmadı. Ancak Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın millete sesleniş konuşması yapması bekleniyor.