Kamu

SGK’dan flaş duyuru: Emekli olamayan vatandaşlara da ödeme yapılacak! Tek dilekçe ile toplu ödeme hizmeti sunulacak!

Emeklilik hayallerini gerçekleştirmek adına Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan yaş, prim ödemesi ve sigortalılık süresi şartlarını yerine getirmiş olan tüm vatandaşlar, SGK’dan emekli maaşı almaya hak kazanmaktalardır. Ancak SGK olası mağduriyetlerin giderilmesi adına prim ödemesi şartının yanında bir şartın daha sağlanması durumunda, emeklilik hakkı bulunmayan vatandaşlara da toplu ödeme hizmetinin sunulacağını bildirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Toplu Ödeme Hizmeti

Ülkemizin en önemli kamu kurumlarından birisi olan ve emeklilik hizmetlerinin yanı sıra, sosyal yardım hizmetleri, ödeme hizmetleri ve diğer kategoriler altında geliştirmiş olduğu projeleri sayesinde de milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip edilen Sosyal Güvenlik Kurumu, yeni dönem hizmetlerine ilişkin flaş bir açıklamada bulundu. Sosyal Güvenlik Kurumu yapmış olduğu açıklama ile birlikte, ilgili şartları sağlayan tüm vatandaşlara ve diğer hak sahiplerine, toplu prim ödemesinin yapılacağını bildirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Toplu Ödeme Hizmetinden Kimler, Hangi Oranda Yararlanabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan toplu prim ödemesi hizmetinin ayrıntıları belli oldu. Yapılan açıklamaya göre kurum tarafından belirlenmiş olan prim ödemesi şartının yanında diğer iki emeklilik şartından birini daha sağlamış olan ve üçüncü şartı yerine getirmediği için emekli olamayan tüm vatandaşlara, toplu ödeme hizmetinin verileceği bilgisi kaydedildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu, 2008 yılı öncesinde 4A’lılar adına yapılmış olan işveren ve işçi primlerinin tümünün, 4B’lilere ise yalnızca işçi primlerinin iade edileceği duyuruldu.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Toplu Ödeme Hizmeti İçin Nereye Başvuru Yapılması Gerekir?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun toplu prim ödemesi hizmetinden yararlanarak ödediği prim tutarlarını geri almak isteyen vatandaşların, bağlı bulundukları SGK Müdürlüklerine şahsen başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Ayrıca prim iadesi hakkı bulunan kişinin vefat etmiş olması durumunda, hak sahipleri de ilgili dilekçe aracılığı ile SGK Müdürlüklerine doğrudan müracaat edebilmektelerdir.