Gündem

4. Doz aşısını yaptırmamış olanlar dikkat: Yeni aşıya gerek var mı?

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 13-19 Haziran corona virüsü vaka tablosuna göre, vaka sayılarında Haziran’ın ilk yarısına göre artış meydana geldi. Yaşanan artışlardan endişelenen vatandaşlar yeni doz aşı olup olmaması gerektiğini merak ediyor.

Covid-19 vakalarında yaşanan artışlar nedeniyle vatandaşlar endişeleniyorlar. Bu nedenle 3 doz aşı vurulanlar 4. Dozu vurulması gerekip gerekmediğini merak ediyor.

Vaka artışları ile ilgili olarak gazetecilere açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Koronavirüs ileri yaştakiler ve kronik rahatsızlığı olanlarda risk oluşturmaya devam edecek. Risk grubunda olanların kişisel tedbirlere dikkat etmeleri önem arz ediyor. Vaka sayılarında son iki haftada 3 kattan fazla artış olsa da, bunun tam tersine hastane yükündeki azalış sürmektedir. Kötü günler geride kaldı.” İfadelerini kullandı.

Yeni aşı gerekli mi?

Bakan Koca daha önceki aylarda yaptığı açıklamalarda, 4. doz aşıların yabancı ülkelere seyahat edeceklere yönelik olduğunu bildirmişti. Bakan Koca önceki açıklamalarında dördüncü doz uygulaması gerekecekse daha çok riskli, bağışıklığı baskınlanmış kişiler için uygulanabileceğini ifade etmişti.
Aşı uygulaması ile ilgili yeni açıklamalar yapıldığında haberimizde yer alacaktır.