Ekonomi

Asgari ücret maaş alana 1100 TL Kurban Bayramı ikramiyesi yatacak mı? Bayram ikramiyeleri Temmuz’da yatıyor!

Milyonlarca asgari ücretli maaşlarına yapılacak zammı heyecanla bekliyor. Öte yandan bu sene Kurban Bayramı ikramiye ödemelerinin asgari ücretlere yatırılıp yatırılmayacağı ve ikramiye ödemelerinin ne kadar olacağı da merak ediliyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nu bugün asgari ücret zammı için toplanıyor. Söz konusu zam oranını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması bekleniyor.

Asgari ücret ne kadar zamlanacak?

Asgari ücret zam oranı henüz belli değil. Ancak enflasyona göre yüzde 40 oranında zamlanması yönünde beklentiler mevcut. Eğer yüzde 40 zam yapılırsa asgari ücret maaş ödemeleri de 5 bin 954 TL olarak gerçekleştirilecek. Kesim zam miktarı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması sonucunda belli olacak.

Asgari ücretliye bayram ikramiyesi yatacak mı?

Asgari ücretli çalışanlara bayram ikramiyesi ödemesi yapılmasına dair açıklama yapılmadı. Bu nedenle çalışanlara bayram ikramiye ödemesi yapılması beklenmiyor.

Emeklilere bayram öncesi yatırılacak

Öte yandan milyonlarca emekli bayram öncesi ikramiye ödemesini alacak. Bayram ikramiyesi 1100 TL olarak 9 Temmuz öncesi hesaplara gerçekleştirilmesi bekleniyor.