Gündem

Son Dakika Emekli Kurban Bayramı ikramiyelerinin hesaplara geçeceği tarih belli oldu! İkramiye tutarları zamlandı mı?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan yaş, sigortalılık süresi ve prim ödemesi şartlarını yerine getiren tüm ülke vatandaşları, emekli maaşı almaya hak kazanmaktadır. Bu hak ile birlikte vatandaşlara tanımlanan ek ödeme hakları da bulunmaktadır. Bunların başında ise emekli ikramiyesi alma hakkı gelmektedir.

2018 yılında başlayan emekli ikramiyesi uygulaması ile birlikte ilgili maaş ödemelerinden yararlanan gruplarda yer alan vatandaşlara Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı kapsamında ikramiye ödemeleri yapılmaktadır. Bu kapsamda bu yıl da ikinci kez hesaplara aktarılacak olan bayram ikramiyelerine ilişkin son dakika gelişmesi kamuoyuna duyuruldu.

Emekli İkramiyelerinin Yatış Tarihleri Belli Oldu!

2018 yılında bin TL ve sonraki yıl da bin 100 TL olarak hesaplara aktarılan emekli bayram ikramiyelerine ilişkin bir son dakika gelişmesi yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre 9 Temmuz tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde ikramiye tutarlarının hesaplara aktarılacağı öğrenildi. Bakanlık, ikramiye yatış tarihlerini 2- 7 Temmuz olarak bildirdi.

Dul ve Yetim Maaşı Alanlar İçin De Aynı Tarihler Geçerli!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılmış olan resmi açıklamaya göre dul ve yetim maaşı alan vatandaşlar da kendi paylarına düşen ikramiye tutarlarına, 2- 7 Temmuz tarihleri aralığında erişebilecekler.

İkramiye Tutarları Zamlandı Mı?

Yakın zamanda açıklanmış olan enflasyon oranı sonrasında emekli ikramiyelerine de zam yapılacağı yönünde bazı iddialar ortaya atılmıştı. Bakanlık yaptığı açıklama ile bu iddiaları yalanladı. Yapılan resmi açıklamaya göre Kurban Bayramı öncesinde hesaplara aktarılacak olan emekli ikramiyelerinin, Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi bin 100 TL olacağı bilgisi kaydedildi.