EkonomiGündemManşet

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücreti açıkladı!

Milyonlarca çalışan vatandaşın beklediği saat geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında, “Enflasyon sadece ülkemizde değil tüm dünyanın en öncelikli sorunudur. ” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye’de yaşayan herkes bugün açıklanacak asgari ücreti bekliyordu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ikinci toplantısı asgari ücret belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye bir süredir maruz kaldığı ekonomik tuzaklara kendi geliştirdiği bir programı uygulamaktadır. Bu program başarıyla yürütülürken salgın ve savaş sebebiyle olumsuz sonuçlar doğurdu. Enflasyon sadece ülkemizde değil tüm dünyanın en öncelikli sorunudur.

Ekonomi programımızı da kararlılıkla uygulayarak ülkemizi en fazla kazanımla çıkarmanın gayreti içindeyiz. Küresel üretim ve tedarik zincirinin çöktüğü bir dönemde hem kendi ihtiyacını karşılayan hem de başka ülkelerle paylaşarak öne çıkmıştır.

Kamu çalışanların ve emeklilere yüzde 40’ın üzerinde zaten bir artış yapılacak.

Asgari ücrete Temmuz’ayından itibaren geçerli olmak üzere yüzde 25 oranında bir artış yapıyoruz. Yeni asgari ücret 5500 TL olacak.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı asgari ücret açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışıyor. İnşallah arkadaşlarımız çalışmayı efradını cami ağyarını mani bir şekilde bitirirler. Biliyorum ki Asgari Ücret Tespit Komisyonu en ideal seviyeyi belirleyecek. Biz de inşallah müjdeli haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşırız. Hiçbir vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme sözümüz, kararlığımız var. Şartlara göre ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz”