Gündem

Seyir halindeki Metrobüs yandı: Açıklama yapıldı, 12 dakikada…

Bugün Metrobüs hattında Halıcıoğlu İstasyonu yakınlarında seyir halindeki aracın yanması gündem oldu. Konu hakkında yeni bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, yangının 12 dakikada söndürüldüğü bildirildi.

İETT İstanbul’daki metrobüs yangınına ilişkin açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada yolcuların güvenli bir şekilde tahliye edildiği ve yangının 12 dakikada söndürüldüğü bildirildi.

Söz konusu açıklamada şöyle denildi:

2 Temmuz 2022 Cumartesi sabah 09.30 sıralarında Metrobüs hattında Halıcıoğlu İstasyonu yakınlarında seyir halindeki aracın motor kısmından duman gelmesi üzerine, şoför aracı durdurarak yolcuları güvenli bir şekilde tahliye etmiştir.

Yangın tüpüyle dumanlara müdahale edildiği sırada, yol yardım aracının da müdahalesi, ardından itfaiyenin de gelmesiyle yangın 12 dakikada tümüyle söndürülmüştür.

Yapılan ön incelemede 1 milyon 200 bin kilometre yaptığı belirlenen 2012 model aracın, TÜV-TÜRK muayenesinin, periyodik bakımlarının ve İETT muayenelerinin zamanında yapıldığı ve yangın söndürme sisteminin de devreye girdiği görülmüştür.

Bilindiği gibi, İBB Meclisi’nin kararıyla Metrobüs hattındaki araçların tümünün yenilenmesi amacıyla 300 yeni Metrobüs aracı alımı için İETT’ye yetki verilmişti. İETT, hazırladığı fizibilite raporunda Metrobüs araçlarının 2 milyon kilometre sınırına yaklaştığı, bir an önce yenilenmesi gerektiği belirtildiği halde, dosya 1,5 yıldan fazla süredir Cumhurbaşkanlığı’nda yatırım onayı beklemektedir. İETT, Metrobüs filosunu bir an önce yenilenmek amacıyla öz kaynaklarıyla 160 yeni araç satın alarak, 2022 yılında hizmete sundu. Yaklaşık 600 araçla günde 1 milyon yolcu taşınan Metrobüs hattında İETT, araçları ve yolcu trafiğini 7 gün 24 saat takip etmekte ve gerektiği hallerde müdahale ederek hattın güvenli bir şekilde işlemesini sağlamaktadır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.