Ekonomi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’tan esnaflara müjde! Faiz indirimli esnaf kredilerinde limit, son dakika kararı ile yükseltildi!

2020 yılının ocak ayında Çin’in Wuhan kentinde görülen ve sonrasında da tüm dünya ülkelerine hızlı bir şekilde yayılım gösteren koronavirüs salgını, ülkemizde de derin yaralara sebep oldu. Özellikle virüsün görüldüğü ilk yıl içerisinde yüksek oranlarda can kaybı kaydedildi.

Koronavirüs salgını, gözlendiği her ülkede olduğu gibi can kayıplarının yanı sıra ciddi ekonomik kayıplara da sebep oldu. Virüsün henüz tanınmıyor olması ve hızlı bir şekilde yayılıyor olması sebebi ile ilk yıl içerisinde üretim noktalarının çoğu kapatıldı. Bu kapsamda esnaflarda nerede ise bir yıla yakın bir süre boyunca kepenk indirmek durumunda kaldı.

Geçimlerini yalnızca sahip oldukları dükkanlardan sağlayan esnaflar, koronavirüs önlemleri kapsamında dükkanlarını kapatmak zorunda kalınca, ciddi bir ekonomik buhranın içerisine doğru sürüklendiler. O dönemden bu zamana kadar esnafların bütçelerini ferahlatabilmek adına devlet kurumları aracılığı ile destek kampanyaları duyurulmaya başlandı.

Şu an virüs aşılarının bulunması, toplum bağışıklıklarının kazanılmış olması ve diğer tedbir önlemlerinin etkilerini göstermesi sayesinde gündelik hayatın olağan akışına geri dönüldü. Ancak esnaflar, bir yıl boyunca ara vermek durumunda kaldıkları iş hayatları sebebi ile nakit sıkışıklığı yaşamaya devam ediyorlar. Bu kapsamda esnafların bütçelerini ferahlatmak ve bu sayede de ülke ekonomisinin de şahlanmasını sağlamak amacı ile yeni bir duyuru yapıldı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından yapılan duyuru ile birlikte esnaf kredilerinin limitlerinin yükseltildiği duyuruldu.

Esnaflara Limit Artırımı Müjdesi!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, son dakika açıklaması başlığı altında yeni bir paylaşımda bulundu. Bakan Muş resmi Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda esnaf kredilerinde limitlerin arttırıldığını bildirdi.

Yeni Limit Açıklandı!

Bakan Muş, resmi Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşımda esnaf kredilerinin limitlerinin 350 bin TL’ye yükseldiğini duyurdu.

Faiz İndirimi Devam Ediyor!

Bakan Muş tarafından yapılan açıklamaya göre limit artışı, faiz indirimlerini etkilemedi. Buna göre esnaflar faiz indirimi faydası ile 350 bin TL’ye kadar kredi kullanabilecekler.