Magazin

Geçtiğimiz Günlerde Demet Özdemir ile Evlilik Yolunda İlk Adımı Atan Oğuzhan Koç’un İlginç Kariyeri! Müezzinlikten Pop Müzik Şarkıcılığına Giden Yol…

Oyunculuk, senaristlik, sunuculuk, şarkıcılık, söz yazarlığı… On parmağında marifet olan ünlü isim, yetenekleri kadar aşk hayatı ile gündemde en çok konuşulan isimlerin başında geliyor. Geçtiğimiz günlerde sevgilisi Demet Özdemir ile evlilik yolunda ilk adımı atan Oğuzhan Koç, kendisi hakkında kimsenin bilmediği şeyleri anlattı. Evlilik hazırlıklarına tam gaz devam eden ünlü ismin yaptığı açıklamalar duyanları hayretler içerisinde bıraktı.

Küçük Yaşta Müzik ile İlgilenmeye Başladı

13 Mayıs 1985’te Erzincan’ın Refahiye ilçesinde hayata gözlerini açan Oğzuhan Koç, 1992 yılında meydana gelen Erzincan depreminin ardından ailesi ile birlikte Bursa’ya taşınmıştı. Küçük yaşta müziğe ilgi duyan Koç, 8 yaşında Bursa Devlet Konservatuarı’ndaki hocalarından müzik eğitimleri almaya başladı.

Gazi Anadolu Lisesi’ni kazanan Koç, burada müzik ve tiyatro ile haşır neşir oldu. Hayatının bu döneminde ilerde büyük projelere birlikte imza atacağı arkadaşı Eser Yenenler ile tanıştı. Dokuz Eylül Üniversitesi ÇEKO bölümünü kazanan Koç, bir yılın ardından bu bölümü okumak istemediğine karar verdi.

İstanbul’a Taşındı

2005 yılında İstanbul’a taşınan Koç, Eser Yenenler’in yanına taşındı ve İstanbul Üniversitesi Antropoloji bölümüne kayıt yaptırdı. Amatör bir müzik grubu kuran Koç, pek çok yerde sahne aldı.

Ardından BKM’ye katılan ünlü isim Yılmaz Erdoğan ile çalışmaya başladı. Neşeli Hayatlar isimli filmde rol aldı. Ardından da Çok Güzel Hareketler Bunlar isimli komedi programında hem oyun yazarlığı hem de oyunculuk yaptı.

2 Sene Müezzinlik Yaptı

Bursa’da yaşadığı dönemde şehir merkezinden uzak bir sitede oturan Koç, burada iki sene boyunca Ramazan aylarında müezzinlik yaptı. Yaşlı bir imamın sesini çok beğendiğini ve ezan okumak ile bildiği her şeyi ona öğrettiğini söyledi.