Ege Haberleriİzmir HaberleriYerel Haberler

İzmir’de bayramda ceza yemek istemeyenler dikkat: Bunu yaparsanız 277 TL ödeyeceksiniz!

İzmir’de Kurban Bayramı hazırlıkları başladı. Bu nedenle İzmir Büyükşehir Belediyesi vatandaşları uyardı. Belediye tarafından yapılan açıklamada, belirlenen yerler dışında kurban kesenlere zabıta ekipleri tarafından 277 lira para cezası kesileceği bildirildi.

İzmir’de belediye Kurban Bayramı için açıklamalarda bulundu. Bu yıl belirlenen yerler dışında kurban kesenlere 277 TL cezası kesilecek. Ayrıca kesilen kurban atıklarını sokağa ve kamuya ait alanlara bırakanlara da Kabahatler Kanunu’nun 41/3. maddesi gereği işlem yapılacak.

Kesim ücretleri ne kadar?

İl Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun belirlediği kesim ücretleri İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait mezbahalarda ve mobil kurban kesim ünitelerinde de uygulanacak. Büyükbaş kurbanı görevli kasaba kestirmek isteyenlerden bayramın birinci günü 600 lira, ikinci ve diğer günlerde ise yığılmaları engellemek için indirimli olarak 400 lira, küçükbaş hayvanlar için ise bayramın birinci günü 200 lira, diğer günlerde 150 lira alınacak.

Sıra alınmaya başlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Bergama, Kiraz, Menemen Türkelli, Tire ve Urla mezbahalarında da kurban kesimi yapılacak. Bu ay hizmete alınacak ve son teknolojilerin kullanılacağı Menemen Türkelli ve Tire mezbahalarında da bayramda yurttaşlara hizmet verilecek. Kurulacak 10 kesim çadırı ise kesim için İlçe Kurban Hizmetleri’ne devredilecek.

Kurbanlıklar 7 parça halinde teslim edilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kesim yapacağı konteynerler 3 metre genişliğinde, 13 metre uzunluğunda ve 6 metre yüksekliğinde olacak. Monoray üzerinde mezbaha standartlarında kurulan ünitelerde, eğitimli kasaplar tarafından günlük 100 büyükbaş hayvan kesimi yapılabilecek. Kesim için konteynere giren kurbanlıklar en fazla 7 parça halinde gıda poşetleri içerisinde vatandaşlara teslim edilecek.

Kaçak hayvanlar için ekip kuruldu

İzmir genelindeki 11 metropol ilçede İzmir Büyükşehir Belediyesi, arife ve bayramın ilk 3 günü kesim sırasında kaçan hayvanların yakalanması için ekipleri hazır bulunduruyor. Ekiplere 293 35 61 ve 64 numaralı telefonlardan erişilebilecek.