Ekonomi

Araç satın alacak olanlara müjde: 140 bin TL’ye klimalı, 5 koltuklu sıfır araç almak artık mümkün!

Geride bıraktığımız yılın aralık ayında rekor seviyelere yükselen döviz kurları ve altın fiyatları, hizmet sunan birçok sektörde olduğu gibi otomotiv sektöründe de fahiş fiyatlandırmaların ortaya çıkmasına sebep oldu. O dönem içerisinde araç satın alma planlarını ertelemek durumunda kalan vatandaşlar, yeni yıla girilmesi ile birlikte araç fiyatlarının düşeceğine dair umutlanmaya başladı ancak beklendiği gibi olmadı.

Ocak ayına girilmesi ile birlikte tekrar dalgalı hareketler sergilemeye başlayan ve FED faiz artırımı kararları ile Rusya- Ukrayna savaşı etkilerinden ötürü giderek yükselen grafiklere sebep olan ekonomi piyasaları, indirim haberi beklenen araç fiyatlarına daha da zam yapılmasına sebep oldu. Ek olarak 2020 yılında resmen başlamış olan koronavirüs salgının ardında bıraktığı çip krizi sorununun da patlak vermesi hem ikinci el hem de sıfır kilometre araçla fiyatlarının nerede ise 2 katına çıkmasına yol açtı.

Otomotiv sektörünü etkileyen ve etkilemeye de devam edecek gibi gözüken tüm bu faktörlerin varlığı, uygun fiyatlar karşılığında araç sahibi olmanın hayalini kuran vatandaşları umutsuzluğa sürükledi. Tam da bu noktada yeni ayın gelmesi ile birlikte sektörü ve tüketicileri heyecanlandıran yeni bir haber gündeme geldi. Yapılan açıklamalara göre kısa süre içerisinde 140 bin TL’ye sıfır kilometre araç sahibi olmanın mümkün kılınacağı bilgisi kaydedildi.

Hintli Firmadan Uygun Fiyatlı Araç Modeli!

Gelen son dakika haberlerine göre Hindistan’da kurulmuş olan Tata isimli otomobil üretici firmanın Tiago modelini Türkiye piyasasına dahil edeceği bildirildi. Aracın güncel fiyatı 90 bin TL olarak açıklanırken vergiler dahil azami satış fiyatının 140 bin TL civarında olacağı tahmin ediliyor.

5 Koltuklu, Klimalı Araç!

Tata Tiago’nun 5 koltuğunun ve klimasının olduğu öğrenildi. 72 beygir gücünde olan motor sayesinde ihtiyaçlara cevap verecek niteliklere sahip olduğu bildirilen aracın, ön koltuğunda hava yastıklarının olduğu da açıklandı.

Teknik Özellikleri Belli Oldu!

Tata Tiago’nun 1119 cc’lik motora ve 72 beygir gücüne sahip olacağı tahmin ediliyor.