Genel

Sizler de Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan toplu ödeme alabilirsiniz! Tek yapmanız gereken en geç 5 yıl içerisinde, başvuru yapmak!

Sosyal Güvenlik Kurumu, birçok farklı başlık altında hizmet sunmaya devam ederken hak sahiplerini yakından ilgilendiren yeni bir duyuru yayınladı. Kamu kurumu tarafından yayınlanmış olan duyuruya göre ilgili şartları sağlayan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, toplu maaş ödemelerinin yapılacağı bilgisi kaydedildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Ölüm Aylığı 2022

Sosyal Güvenlik Kurumu her ne kadar emekli maaşı ödemeleri ile bilinen bir kamu kurumu olsa da kurumun pek çok farklı başlık altında sunduğu ödeme hizmetleri bulunmaktadır. Bu kapsamda SGK tarafından duyurulmuş olan ödeme hizmetlerinden birisi de “ölüm aylığı” başlığı altında başvurulara açıktır.

Sosyal Güvenlik Kurumu, sigortalı olan annesini, babasını veya eşini kaybeden vatandaşlara hak sahipliği tanımlamaktadır. Bu kapsamda SGK’nın 4A koluna mensup olan ve 5 yıllık hizmet süresi ile 900 günlük prim ödemesini tamamlamış olan vatandaşların vefatı halinde, varsa eşlerine ve çocuklarına yok ise de anne ve babalarına maaş bağlanmaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan Geriye Dönük Ödeme Almak Mümkün!

Sosyal Güvenlik Kurumu sigortalı yakınını kaybetmiş olan birinci derece hak sahiplerine yapmış olduğu maaş ödemesi hizmetinin yanı sıra toplu para ödemesi hizmeti de sunmaktadır. Bu kapsamda dikkat edilmesi gereken en önemli detay, vefatın üzerinden 5 yılın geçmemiş olması gerekliliğidir.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hak sahipliği imtiyazından yararlanan vatandaşlar, yakınlarının vefatının ardından başvuru yapmaları durumunda 5 yıla kadar toplu maaş ödemesi alabilmektelerdir.

Sosyal Güvenlik Kurumu Ölüm Aylığı ve Toplu Para Başvurusu

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan ölüm aylığı bağlanması ve geriye dönük ödeme alınabilmesi için ilgili durumu belirten dilekçe aracılığı ile kurum müdürlüklerine şahsen başvuruda bulunulması gerekmektedir.