GündemKamu

Ehliyeti olanlar: 13 TL ve 2 TL olmak üzere olmak üzere para ödenecek, ertelemeden bunu yapın!

Türkiye’de ehliyeti olan ve aktif araç kullanan milyonlarca vatandaş bulunuyor. Bu nedenle ehliyet ile ilgili gelişmelerden vatandaşlar haberdar olmak istiyor. Ehliyeti olanlar için süre sonuna yaklaşıyor. Aralık ayına kadar vatandaşların yenileme işlemi yapması gerekiyor. Yenileme yapacak olan vatandaşlar, kağıt bedeli 13 TL ve vakıf payı bedeli 2 TL olmak üzere ödeme yaptıklarında yeni tip sürücü belgelerini de alabiliyorlar.

Ehliyet sahibi vatandaşlar ya da ehliyet alacak olanlar konuyla ilgili bilgi sahibi olmak istiyor. Bu sene sonuna kadar herkesin eski tip ehliyetlerini yeni ehliyetler ile değiştirmesi gerekiyor. 31 Aralık 2022 tarihinden sonra eski tip sürücü belgesini yenilemeyen kişilerin eski tip sürücü belgeleri geçerliliğini yitirecek. Yenileme yapmayan vatandaşlara ise kolluk kuvvetlerince Karayolları Trafik Kanununun 39/3 maddesi gereği Geçerlilik Süresi Dolan Sürücü Belgesi ile Araç Kullanmak fiilinden dolayı idari para cezası kesilecek.

Ehliyet Affı

Ehliyet yenileme olduğu kadar ehliyet affı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Sosyal medyada ehliyet affı ile ilgili vatandaşlar paylaşımlarda bulunuyor. Ehliyet affının yapılacağına dair resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Ancak MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek daha önce yaptığı ehliyet affına ilişkin konuşmasında “1 milyona yakın insanımızın talebi, bir defaya mahsus, ölümlü kazaya sebebiyet vermemiş olanlara ehliyet affı çıkarılması ve geçimlerini şoförlük yoluyla kazananların da evlerine helal rızık götürebilmeleridir.” İfadelerini kullanmıştı.