Gündem

Japonya’nın eski başbakanı Shinzo Abe’den acı haber: Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti!

Japonya’nın eski başbakanı 67 yaşındaki Shinzo Abe bugün Nara kentinde seçim çalışmaları sırasında 41 yaşındaki bir adam tarafından konuşma yaparken ateşli bir silahla iki kez vuruldu.

Hastaneye kaldırılan Abe’nin hayatını kaybettiği açıklanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından taziye mesajı paylaştı.

SALDIRGAN YAKALANDI

Saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen ve eski bir Deniz Öz Savunma Kuvvetleri üyesi olduğu öne sürülen 41 yaşındaki Yamagami Tetsuya, olay yerinden uzaklaşamadan yakalanırken kullandığı el yapımı iki namlulu silah da ele geçirildi.

BAŞKAN ERDOĞAN’DAN TAZİYE MESAJI

Başkan Erdoğan, Twitter’dan taziye mesajı paylaştı. Erdoğan yaptığı açıklamada, “Japonya Eski Başbakanı, değerli dostum Şinzo Abe’nin silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duydum. Bu menfur saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyorum. Dostum Abe’nin ailesine, sevenlerine, tüm Japonya halkına ve hükûmetine başsağlığı dileklerimi iletiyorum.” dedi.

Dışişleri Bakanlığı, eski Japonya Başbakanı Abe Şinzo’ya yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınadı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Japonya eski Başbakanı Abe Şinzo’ya yönelik bugün gerçekleştirilen menfur silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türk-Japon ilişkilerine önemli katkılarda bulunmuş olan Abe Şinzo’ya acil şifalar diliyor, ailesi ile dost Japon halkı ve hükümetine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Eski Japonya Başbakanı Abe Şinzo, Nara kentinde katıldığı etkinlikte silahla vurularak ağır yaralanmıştı.