Depremler

Bayram öncesi deprem açıklaması: Prof. Dr. Naci Görür duyurdu!

Türkiye’de deprem konusu her zaman vatandaşın gündeminde yer alıyor. Bu nedenle vatandaşlar depreme ilişkin son açıklamaları merak ediyorlar. Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabı üzerinden bugün yeni bir açıklamada bulundu. Söz konusu açıklamada, “Bugün resmi gazetede Türkiye Afet Risk Azaltma Planı yayınlandı.” İfadeleri kullanıldı.

Prof. Dr. Naci Görür twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile bugün Resmi Gazete’de Türkiye Afet Risk Azaltma Planının yayınlandığını duyurdu.

Prof. Dr. Naci Görür açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Bugün resmi gazetede Türkiye Afet Risk Azaltma Planı yayınlandı. Amaç ve kapsamını gönderiyorum. Bu planın ciddi ve gerektiği gibi uygulanmasıyla ülke olarak depremde çok yol alırız. Raflarda durması halinde yine çok üzülürüz. Plana sahip çıkınız. Bayramınız kutlu olsun

Amaç ve kapsam

TARAP’ın amacı, afetlerin neden olabileceği fiziksel, sosyal, ekonomik, çevresel, psikolojik zarar ve kayıpları önlemek veya etkilerini en aza indirmek, dayanıklı, güvenli, hazırlıklı, sürdürülebilir, afete dirençli yaşam çevreleri oluşturmak ile afet öncesinde hazırlanması ve uygulanması gereken afet risk azaltma çalışmalarının temel prensiplerini belirlemektir. TARAP); ülkemizde yaşanma olasılığı olan her tür ve ölçekteki afetler için afet risk azaltma çalışmalarını yapacak bakanlık, kurum ve kuruluşlar, özel sektör, STK’lar ve gerçek kişileri kapsar.