EkonomiGündem

Bir zam haberi daha: Flaş zam kararı! Bugünden itibaren uygulanacak

Zam haberleri gelmeye devam ediyor. Artan maliyetlerin ardından dondurmaya bir zam daha yapıldı. Dondurmaya 2. zam gelmiş oldu. Söz konusu zammın 17 Temmuz’dan itibaren geçerli olması beklenirken, çoğu satıcı bugünden itibaren zam uygulamaya başladı.

Dondurmaya yazın başında gelen zamdan sonra bir zam daha bekleniyor. Zamlı fiyatların 17 Temmuz’dan itibaren geçerli olacağı belirtilse de çoğu satıcı bugünden itibaren uygulanacağını söyledi.

Haziran ayında gelen elektrik, süt ve şeker zamlarıyıla yüzde 25 artan fiyatlara temmuz ayındaki asgari ücret zammının da etkisi ile ikinci zam geldi. Dondurma üreticilerinin yüzde 20 zamlı yeni tarifesi satıcılara dağıtıldı. Zamların 17 Temmuz’dan itibaren geçerli olacağı söylense de birçok satıcı bugünden itibaren uygulayacağını söylüyor.

DONDURMAYA ZAM

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, mayıs sonunda 11.50 liraya satılan İtalyan Algida markasına ait Magnum, son zamla 16 liraya çıkarken 36.90 TL’ye satılan kutu dondurma haziran başında gelen zamla 47.50 TL’ye bugün gelen zamla da 54.90 liraya satılmaya başlandı.