Gündem

Emekli Maaşı Olan Artık Emekli Maaşının Neredeyse İki Katı Promosyon Alacak! Hangi Banka Ne Kadar Emekli Promosyonu Veriyor? İşte Cevabı…

Emeklilerin maaşlarına göre ödenen promosyon tutarları, bu sene sık sık zam alır hale geldi. Ocak ayında özel bankaların zamlı olarak ödemeye başladığı emekli promosyonları, yılın ilk altı ayının geride kalmasıyla birlikte bir kez daha zam aldı.

Emekli maaşına gelen zamların ardından yeniden ödedikleri promosyonlara zam yapan özel bankalar, çıtayı 5 bin 500 TL’ye yükseltti. Emeklilere ödenen promosyonların bankalardaki ortalama karşılığı ise, 5 bin TL’ye çıktı.

Özel Bankaların Promosyon Ödeme Tutarları Arttı

Özel bankalar emekli maaşlarına gelen zamların ardından promosyon tutarlarında artışa gitmeye başladı. Promosyon ödemelerinde şu an için en yüksek miktarı vermeye başlayan TEB, emekli maaşını kendi bankasına taşıyan ve maaşını taşıdıktan sonra bir yeni otomatik fatura ödeme talimatı veren emeklilere 5 bin 500 TL’ye varan promosyon ödemeleri gerçekleştirmeye başladı. Aynı şekilde promosyon ödemelerinde artışa giden Yapı Kredi Bankası, QNB Finansbank, ING Bank, Garanti BBVA, Türkiye İş Bankası ve Türkiye Finansbank maaşa göre değişmekle birlikte 5 bin TL’ye varan promosyon ödemeleri gerçekleştirirken, Akbank 3 bin 500 TL; Şekerbank, 2 bin TL; Denizbank ise bin 750 TL promosyon ödemesi gerçekleştireceğini açıkladı.

Kamu Bankalarında Promosyon Ödeme Tutarları Değişmedi

Kamu bankaları emeklilere ödediği promosyon tutarlarını emekli maaşlarının zamlanmasının ardından da artırmadı. Emekli maaşı bin 500 TL’ye kadar olan emeklilere 500 TL promosyon ödemesi yapan kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, emekli maaşı bin 500 TL ile 2 bin 500 TL arasında olanlara 625 TL; emekli maaşı 2 bin 500 TL üzerinde olanlara ise, 750 TL banka promosyonu vermeye bu ay da devam edeceğini yineledi. Öte yandan kamu bankaları emekli müşterileri için yüksek promosyonlar yerine düşük faizli ihtiyaç kredileri sağlayacağını duyurdu.