İzmir HaberleriKamu

İzmir’de 50 TL’den 80 TL’ye satılacak: Yapılan zam tepkileri topladı!

İzmir Çeşme otobüslerine zam geldi. İzmir Çeşme otobüslerine bir anda yüzde 60 zam gelerek 50 TL’den satılan biletin 80 TL’ye çıktığı öğrenildi. Yapılan zam vatandaşların tepki göstermesine neden oldu. İzmir’den Çeşme’ye gidecek vatandaşlar artık biletleri 50 TL yerine 80 TL’den alacağı açıklandı.

80 TL’YE YÜKSELDİ

Bayram öncesi İzmir-Çeşme arası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmaları ,50 lira olan bir yolcu biletini %60 oranında zam yaparak 80 liraya yükselttiler. Yapılan bu fahiş zamma bütün yolcular isyan etti. Yolcular, firmanın bayram fırsatçılığı yaptığını öne süren yolcular ‘‘Mazot fiyatları arttı ancak mazot zammının yolcu biletine bu kadar insafsızca yansıtılmasını kabul edemiyoruz. 10 liralık, 15 liralık zam kabul edilebilirdi fakat 30 liralık artış herkesi mağdur etti” açıklamasında bulundu.

Ayrıca İzmir-Çeşme seferini yapan otobüsün geçenlerde arıza yaptığı , içinde bulunan yolcuların tehlike atlattığı ve yolcuların uzun süre ikame araç gelmesini beklediği ifade edildi. Yolculardan bazıları bu kadar pahalı bilet parası alan şirketlerin araçlarının daha bakımlı olması gerektiği ve yedek araçlarının daha çabuk gelmesi konusunda sitem ettikleri görüldü.