Gündem

Otomobillerde değişiyor: Sürücüler aylık 314 TL ödemek zorunda kalacak!

Otomobiller ile gelişmeler birçok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Türkiye’de olduğu kadar dünyada da araç satın almak isteyenleri ilgilendiren değişiklikler yaşanıyor. Son olarak birkaç ülkede ısıtmalı koltuklar için aylık 18 dolar yani 314,72 para ödemek gerekecek.

Teknoloji geliştikçe para ödemesi yapılan kalemler de artıyor. Otomobiller için de bu durum geçerli. Son olarak BMW, birkaç ülkede ısıtmalı koltuklar için abonelikler satmaya başladığı öğrenildi.
The Verge’ün haberine göre, birkaç ülkedeki BMW sürücüleri için aylık 18 dolar yani 314,72 para ödeme yapacak. Yıllık abone olmak isteyenler ise 180 dolar ödeyebilir. Öte yandan süresiz bir şekilde ısıtmalı koltuk kullanmak isteyenler 415 doları gözden çıkaracak.

Ancak uygulamanın hangi ülkede ne zaman başladığı kesin olarak bilinmiyor.

Isıtmalı koltuk nedir?

Isıtmalı koltuk özellikle soğuk havalarda kurtarıcı bir özellik olarak görülüyor. Sürücü ısıtma özelliğini istediği zaman devreye sokabiliyor. Araç koltuğuna oturan kullanıcı özelliği açarak, bel ve basen bölgesini soğuk havalarda ısıtabiliyor. Özellik araç modellerine göre, ısıtılan koltuk sayısı arasında farklılıklar gösterebiliyor. Ancak çoğunlukla ön yolcu ve sürücü koltuğunda özellik kullanılabiliyor.