Genel

18 Temmuz Tarihine Dikkat, TOKİ’den Kira Öder Gibi Ev Alabilmek İçin Bir Fırsat Daha Olacak! İstanbul’da Yaşayanlar Yararlanabilecek…

Pandemi günlerinde dahi kuralı ve açık artırmalı satışlarına devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, pandeminin etkisinin azalmasının ardından sosyal konut yapımına hız verdi. İstanbul’un iki ayrı ilçesinde tamamlanan 185 konutu satışa çıkaracak olan TOKİ, açık artırma yöntemi ile satılacak konutların ne zaman satışa çıkaracağı duyurdu.

TOKİ’den İstanbul’da 2 Yeni Proje Daha

İstanbul’da sık sık sosyal konutlar inşa eden TOKİ, bu ay yapımı tamamlanan Gaziosmanpaşa Sarıgöl Projesi kapsamında inşa edilen 110 konut ve Beyoğlu Sütlüce Projesi inşa edilen 75 konutu satışa çıkarmak için geri sayıma geçti. Bu ay içerisinde açık artırma yöntemi ile satışa sunulacak olan yeni yapımı tamamlanmış olan TOKİ konutlarının başvurularının başlayacağı tarihler de belli oldu.

TOKİ İstanbul Başvuruları 18 Temmuz’da

Başvurular için duyuru yayınlayan TOKİ bu ay yapımı tamamlanan Gaziosmanpaşa Sarıgöl Projesi kapsamında inşa edilen 110 konut ve Beyoğlu Sütlüce Projesi inşa edilen 75 konut için başvuruların 18 Temmuz 2022 tarihinde başlayacağını duyurdu. Halkbank şubeleri üzerinden başvuru yapılabilecek olan TOKİ konutları için açık artırma tarihleri de yine kurum tarafından açıklandı.

Açık Artırmalar 2-3 Ağustos’ta

Başvuruları açık artırma saatine kadar kabul edecek olan TOKİ, Gaziosmanpaşa Sarıgöl Projesi’nin açık artırmasını 2 Ağustos Salı günü saat 10.30’da gerçekleştirecekken; Beyoğlu Sütlüce Projesi’nin açık artırmasını 3 Ağustos Çarşamba günü saat 10.30’da yapacak. Açık artırmaları TOKİ İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirecek olan kurum, açık artırmaya çıkaracağı 185 konut için teklifleri canlı yayında alacak. Canlı yayın için Emlak Müzayede’nin web sitesini kullanacak olan TOKİ’ye teklifler online bir şekilde iletilebilecek.