Genel

Ankara’dan 200 Bin TL’nin Altında Ev Almak Sadece Ziraat Bankası ile Mümkün olur! İcradan Satılık Daireler…

Türkiye’nin kamu bankalarından biri olan Ziraat Bankası da diğer bankalar gibi eline ipotek usulü ile geçen konut, arsa, tarla, işyeri ve araç gibi mal ve mülkleri belli bir süre içerisinde satışa çıkarmak ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nca (BDDK) zorunlu tutuluyor. BDDK mevzuatı gereği taban fiyattan satışlar gerçekleştiren Ziraat Bankası icralık konut, arsa, tarla, işyeri ve araç satışlarını e-İhale ya da fiziki ihale ile satışa çıkarıyor. Öte yandan Ziraat Bankası, bu ay Ankara’da 200 bin TL’nin altında ihale başlangıç bedeli belirlediği iki konut satışa çıkarmış bulunuyor.

Ankara Polatlı’daki Ziraat Bankası Konutu 160 Bin TL’den Başlıyor

Bu ayki Ankara icralık konut satışları ilanlarını gayrimenkul sitesine eklemiş olan Ziraat Bankası, e-İhale ile satışa çıkaracağı konutlarının teminat ve ihale başlangıç bedellerini de belirlemiş bulunuyor. Teminat bedelini ihaleye teklif verebilmek için isteyen Ziraat Bankası, ihale başlangıç bedelini ise, ilk verilebilecek olan teklif olarak kullanıyor. Bu bağlamda Ankara’da 200 bin TL’nin altında evler satışa sunmuş olan Ziraat Bankası, bu evlerden birini Ankara ilinin Polatlı ilçesinin Kurtuluş mahallesinden satışa çıkarıyor. 67 metrekare büyüklüğünde olan bu ev için 160 bin TL ihale başlangıç bedeli belirlemiş olan Ziraat Bankası, teminat bedeli olarak ise sadece 9 bin 600 TL istiyor.

Ankara Beypazarı’ndaki Ziraat Bankası Konutu 162 Bin TL’den Başlıyor

Genellikle belirlediği ihale başlangıç bedelinin üzerine ikişer bin TL’lik artırmalar ile teklif alan Ziraat Bankası, bu ay 200 bin TL’nin altında başka bir evi Ankara ilinin Beypazarı ilçesinin Ayvaşık mahallesinden satışa çıkarıyor. Büyüklüğü 100 metrekare kadar olan bu evin ihale başlangıç bedeli ise 162 bin TL olarak belirlenmiş bulunuyor. Öte yandan vatandaşların bu ev için yatırması gereken teminat bedeli ise, ihale başlangıç bedelinin yüzde 6 oranında olarak 9 bin 720 TL şeklinde hesaplanıyor.