Genel

Türkiye’nin Avrupa Yakası’nda Evler Sadece 220 Bin TL’den Başlıyor; “Akbank Yaparsa Böyle Yapar!” Akbank’ın İcralık Konutlarında Fiyat İndirimi…

Türkiye’de son dönemlerin popüler ev alma yöntemleri arasına Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerince de girmiş olan icralık satışlar, talep görmeye yaz aylarında da devam ediyor. Sadece konut değil, arsa, tarla, işyeri, hisse ya da araç gibi alanlarda satışların devam ettiği icralık konut satışlarında bankaların Katma Değer Vergisi’nden (KDV) muaf tutulması, ev fiyatlarını çok aşağıya çekiyor. Bu bağlamda taban fiyat uygulamasıyla satış gerçekleştiren bankalardan biri olan Akbank, Türkiye’nin Avrupa topraklarında kalan Edirne’den üç ayrı evi sadece 220 bin TL’den başlayan fiyatlar ile satışa çıkarmış bulunuyor.

Akbank, Aynı Apartmandan Aynı Fiyata İki Daire Satıyor

İcralık satış listesine Edirne ilini geçtiğimiz gün eklemiş olan Akbank, bölgede yer alan aynı apartmandan iki ayrı daireyi satışa çıkarmış bulunuyor. Edirne ilinin İpsala ilçesinde yer alan bir apartmandan iki ayrı daire satışa çıkarmış olan Akbank, genişlikleri aynı olan bu dairelerin metrekarelerini 162 metrekare olarak duyurmuş bulunuyor. Her iki konutun ihalesini de bu hafta itibariyle başlatmış olan Akbank, ihale başlangıç bedeli olarak ise 220 bin TL istiyor. Yüzde 10 ihale katılım bedeli alan Akbank’ın bu konutlarına teklif vermek isteyen vatandaşların 22 bin TL’yi bankaya teklif öncesinde yatırması gerekiyor. Artırımlar ise, sadece ikişer bin TL olacak şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Akbank İpsala’dan 175 Metrekarelik Daireyi 235 Bin TL’den Satışa Koyuyor

Edirne ilinde bu ay üçüncü bir daire satışı daha gerçekleştirecek olan Akbank, Edirne ilinin yine İpsala ilçesinde yer alan 175 metrekarelik daire için de ihale sürecini başlatmış bulunuyor. Bu daire için ihale başlangıç bedelini 235 bin TL olarak belirlemiş olan Akbank, 23 bin 500 TL’lik bir katılım bedeli ile ihaleye katılıma izin veriyor. Bu ihale için artırımlar ise, üçer bin TL olacak şekilde gerçekleştirilebiliyor.