Genel

Ziraat Bankası, İzmir’de konut satışına başladı! İcralık daireler yüzde 6’lik peşinat karşılığında yeni sahiplerine kavuşmayı bekliyor!

Ülkemizin en önemli kamu kurumlarından birisi olarak hizmet veren Ziraat Bankası, son dönemlerde hem ekonomi piyasalarının yukarı yönlü hareketleri hem de diğer olumsuz ekonomik gelişmeler sebebi ile fahiş rakamlara ulaşmış olan konut fiyatlarına ilişkin yeni bir açıklama yayımladı. Kamu kurum, Türkiye’nin dört bir yanında uygun fiyatlı konut satışını başlattığını duyurarak, ilgili ayrıntıları kamuoyu ile paylaştı.

Ziraat Bankası Nasıl Konut Satışı Yapar?

Sunduğu her hizmette kamu bankası olmasının ayrıcalığını hissettiren Ziraat Bankası, emlak sektörüne de el attı. Son zamanlarda birçok faktöre bağlı olarak artmış olan hammadde fiyatlarından ötürü fahiş rakamlara ulaşmış olan sıfır ve ikinci el konut fiyatlarına karşın tüketicinin yanında yer alan Ziraat Bankası, söz konusu desteğini yayınladığı uygun fiyatlı gayrimenkuller ile kanıtlamış oldu.

Ziraat Bankası, teminat olarak almış olduğu gayrimenkullere vade sonunda, borcun ödenmemiş olması durumunda el koymaktadır. Banka bünyesine geçirilen gayrimenkuller, en geç 3 yıl içerisinde elden çıkarılmalıdır. Bunun için de gayrimenkuller “bankadan satılık” başlığı ile satışa sunulmaktadır.

Ziraat Bankası’ndan Ev Sahibi Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Ziraat Bankası konut satışı hizmeti için yüzde 6’lık teminat bedelini bildirmiştir. Yani bankanın satışa sunmuş olduğu konutlardan birini satın almak isteyen tüketicilerin, öncelikle yüzde 6’lık orana karşılık gelen teminat bedelini bankaya yatırması sonrasında da bankadan satış sistemine giriş yapabilmek için şifre alması gerekmektedir. Bu adımları başarılı bir şekilde tamamlayan tüketiciler, ilgili kullanıcı isimleri ve şifreleri ile sisteme giriş sağlayarak teminat bedelini yatırmış oldukları konut için fiyat teklifi yapabilmektelerdir.

Ziraat Bankası İzmir Satılık Konut Fiyatları Temmuz 2022

Ziraat Bankası’nın İzmir’de satışa sunmuş olduğu bazı konutlar ve fiyatları şu şekilde:

  • İzmir- Ali Fuat Cebesoy Mahallesi 3+1 115 metrekare daire: 910 bin TL
  • İzmir- Ali Fuat Cebesoy Mahallesi 128 metrekare dubleks daire: 950 bin TL