Eğitim

İlk 15 tercihe dikkat edin: Burs duyurusu yapıldı, şartlar açıklandı!

2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu yayımlandı. Yayımlanan kılavuzda, YÖK Destek Bursu ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu.

Burs almak isteyenler için yeni bir bilgilendirme yapıldı. 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından verilecek burslar ile ilgili detaylara yer verildi.

YÖK Destek Bursu ile ilgili şu açıklamalar yapıldı:

Devlet yükseköğretim kurumlarının aşağıda belirtilen programlarına “YÖK Destek Bursu” verilecektir.

Şartlar:

a) T.C. vatandaşı olmak.

b) ÖSYM Başkanlığınca yapılan üniversiteye giriş sınavı sonucunda, YÖK tarafından belirlenecek Devlet yükseköğretim kurumlarındaki lisans programlarına yerleştirmede kullanılan başarı sırasına göre ilk üç sırada yerleşmiş olmak.

c) Öğrencinin yerleştiği lisans programının, tercihlerinin arasında ilk 15 tercihinin içinde yer alması.

ç) Önceden, yurtiçinde veya yurtdışında, herhangi bir lisans derecesine sahip olmamak.

d) Sınavın yapıldığı yıl, YÖK tarafından belirlenen alanlardan birine ÖSYM tarafından yapılan ilk yerleştirmede yerleşmiş ve kesin kayıt yaptırmış olmak.

e) Yükseköğretim Kurumlarındaki Lisans Programlarına Kayıtlı Öğrencilere Program Esaslı Verilecek Burslara İlişkin Usul ve Esaslar’ın Genel Esaslar başlıklı 5. maddesinin yedinci fıkrası uyarınca burs hakkını kaybetmemiş olmak Yukarıda yer alan şartları sağlayan öğrencilere zorunlu hazırlık sınıfı ve lisans öğrenim süresi (4 yıl, çift anadal programında kayıtlı öğrencilere ise en fazla 5 yıl) boyunca ağırlıklı genel not ortalamasının yıllık olarak 4 üzerinden 2,5 veya 100 üzerinden 65’in altına düşmemesi şartıyla 2022 yılı için aylık 1000 TL “YÖK Destek Bursu” verilecektir.

2023 Nisan’dan itibaren (12 ay boyunca) verilecek “YÖK Destek Burslarının” yıllık artış oranı Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından belirlenecektir. “YÖK Destek Burslarını” almaya hak kazanan öğrencilerin öğrenim gördükleri süre içerisinde aldıkları diğer burslar ve krediler devam eder.

Burslara ilişkin ayrıntılı bilgiye, Yükseköğretim Kurulu’nun internet sayfasından ulaşılabilecektir.