Genel

Gözler Buradaydı; Tarih Geldi: SSK ve Bağ-Kurluların Zamlı Maaşları Hesaplara Geçmeye Başladı! SGK, Tarih Tarih Açıkladı…

Enflasyonun hızla artmasıyla birlikte harekete geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, başta memur emeklileri olmak üzere SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de zam alabilmesi için başlattığı çalışmayı tamamladı. Enflasyon oranınca zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aldığı yüzde 42,35 oranında zammın maaşlara bu ay yansıyacağı öğrenildi. Öte yandan emeklilerin zamlı maaşlarını alacakları tarih belli oldu.

SSK’lılar 17’si ile 26’sı Arasında Alacak

Temmuz ayında aldıkları ara zam sonrası ilk kez maaş alacak olan eski adıyla SSK, yeni adıyla 4A hizmet dökümü, yani işçi emeklileri zamlı maaşların tahsis numarası sonuna göre değişmekle birlikte 17 Temmuz’da almaya başladı. Tahsis numarasının son rakamı 9 olan SSK emeklileri emekli maaşını 17 Temmuz’da alırken; son rakamı 7 olan SSK emeklileri 18 Temmuz’da; son rakamı 5 olan SSK emeklileri ise 19 Temmuz’da, yani bugün maaşlarını çekti. Bugünden itibaren maaşlarını almaya devam edecek SSK’lılardan tahsis numarası son rakamı 3 olanlar 20 Temmuz’da maaş alacakken, son rakamı 1 olanlar 21 Temmuz’da; son rakamı 8 olanlar 22 Temmuz’da; son rakamı 6 olanlar 23 Temmuz’da; son rakamı 4 olanlar 24 Temmuz’da; son rakamı 2 olanlar 25 Temmuz’da; son rakamı 0 olanlar ise 26 Temmuz’da maaşlarını çekecek.

Bağ-Kurlular 25’i ile 28’i Arasında Alacak

Zamlı olarak bu ay ilk maaşlarını alacak olan eski adıyla Bağ-Kur, yeni adıyla 4B hizmet dökümü, yani esnaf, serbest çalışan ve çiftçi emeklileri, maaşlarını tahsis numarasının son rakamına göre değişmekle birlikte 25 Temmuz – 28 Temmuz 2022 tarihleri arasında alacak. Buna göre, tahsis numarası son rakamı 9,7 veya 5 olan Bağ-Kur emeklileri emekli maaşını bu ay 25 Temmuz’da alacakken, son rakamı 3 veya 1 olan Bağ-Kur emeklileri 26 Temmuz’da; son rakamı 8, 6 veya 4 olan Bağ-Kur emeklileri 27 Temmuz’da; son rakamı 2 veya 0 olan Bağ-Kur emeklileri ise, 28 Temmuz’da zamlı emekli maaşlarını çekecek.