Eğitim

YKS Açıklandı; Gözler Burs ve Yurt Başvurularına Çevrildi! Gençlik ve Spor Bakanlığı Devrede; “KYK Yurt ve Burs Başvurular Ne Zaman Başlayacak?”

Üniversite hayali ile yanıp tutuşan aday öğrencilerin beklediği gün geldi. Geçtiğimiz gün sonuçları ilan eden Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), haziran ayında gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını açıkladı. Tercihler için geri sayım başlamışken, gözler bu kez de Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından sağlanan burs, kredi ve yurt başvurularına çevrildi.

2022 KYK Burs ve Yurt Başvuruları İçin Geri Sayım Başladı

KYK, yılın belli dönemlerinde burs, belli dönemlerindeyse yurt başvurularını kabul ediyor. Tercihleri doğrultusunda gidecekleri üniversite için yurt başvurusunda bulunmak isteyen aday öğrencilerin burs başvurusundan önce yurt başvurusunu gerçekleştirmesi gerekiyor. 2022-2023 öğretim dönemi için henüz konuyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan bir açıklama gelmemiş bulunuyor. Ancak, geçtiğimiz yıllara bakıldığında yurt başvurularının tercihlerden hemen sonra, yani ağustos sonu, eylül başı gibi; burs başvurularının ise, ekim ayı içerisinde alınması bekleniyor.

2022 KYK Burs ve Yurt Başvuruları Tarihi Belli Oldu Mu?

Yerleştirme sonuçları belli olmadığı için KYK burs ve yurt başvuruları için de bir takvim Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yayınlanmamış bulunuyor. Tercihlerin belli olmasının ardından harekete geçecek olan Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2022 yılı için de önce yurt, sonra burs başvurusu için bir duyuru yayınlanması bekleniyor. Yurt yerleştirmelerinin ardından başlayan burs başvuruları genellikle dönem başladıktan sonra alınıyor. Burs ya da kredi almaya hak kazanan öğrenciler, burs ve kredileri bağlandıktan sonra toplu bir şekilde eğitim ve öğretim döneminin geriye dönük ayları için de ödeme alabiliyor.