Gündemİzmir Haberleri

İzmir’de yine orman yangını çıktı: Peş peşe çıkan yangınlara müdahale ediliyor!

İzmir’de peş peşe orman yangınları çıktı. Sabah saatlerinde Buca ilçesi Evka 1 Mahallesi’nde ve Seferihisar’da çıkan orman yangınlarının ardından bu kez de saat 13.30’da alevler, Doğanbey Mahallesi’ndeki ağaçlandırma sahası yakınındaki ormandan yükseldi. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

İzmir’in Seferihisar ilçesinde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler yangına havadan ve karadan müdahale ediyor. Yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, alevlerin sıçradığı ev ve araçlarda hasar oluştuğunu belirtti. Başkan Yetişkin, “Beyler’de çıkan ilk yangında 3 ev yandı. Buradaki yangında çalışmalar iyiye gidiyor. Daha sonra Doğanbey’de çıkan yangında da 1 bekçi kulübesi ile 12 özel araç yandı. Yangın denizden rüzgar aldığı için büyüdü, söndürme çalışmaları devam ediyor” açıklamasında bulundu.

1 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ

Bu arada, bugün saat 10.00 sıralarında Buca ilçesi Evka 1 Mahallesi’ndeki otluk alanda yangın çıktı. Alevler, ekiplerin müdahalesiyle 1 saatte söndürüldü.

BİR YANGIN DAHA ÇIKTI

İzmir’in Seferihisar ilçesi Beyler Mahallesi’ndeki orman yangınında söndürme çalışmaları sürerken ikinci bir yangın daha çıktı. Bu kez saat 13.30’da alevler, Doğanbey Mahallesi’ndeki ağaçlandırma sahası yakınındaki ormandan yükseldi.

Beyler Mahallesi’ndeki yangına müdahale eden 6 uçak, 7 helikopter ve 30 arazöz Doğanbey Mahallesi’ne kaydırılarak, alevlere 6 dakika içinde müdahale edildi. Söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.