Magazin

Şimdiye kadar birçok kişi tarafından eleştirilen genç şarkıcı Aleyna Tilki, bir ilke imza attı! Billboard isimli dergine röportaj veren ilk Türk kadın şarkıcı!

Henüz 12-13 yaşlarında iken katıldığı “Yetenek Sizsiniz” isimli program ile şarkıcılığa olan yeteneği keşfedilen Aleyna Tilki, yıllar içerisinde kendini göstererek müzik kariyerinde önemli adımlar atmayı başardı.

Reşit olmadığı yıllarda “şarkılarımın çaldığı mekanlara giremiyorum” açıklamaları ile gündeme gelen ve genç yaşına rağmen elde ettiği üstün başarılar ile daima övünen Aleyna Tilki, kendisinden yaşça büyük birçok sanatçı tarafından oldukça eleştirilmişti. Henüz yolun başında olduğu söylenerek sanat camiasında belirli bir yere gelebilmek için daha kırk fırın ekmek yemesi gerektiği konusunda öğütler alan Aleyna Tilki, kendisine güvendiğini her platformda dile getirmeye devam etti.

Kariyerini yalnızca Türkiye’de devam ettirmek istemediğini söyleyerek yurtdışına açılma hayalinin olduğunu dile getiren Aleyna Tilki, röportaj verdiği esnada birçok kişi tarafından ti’ye alınmış olsa da yıllar içerisinde kaydettiği başarısı, bugün Aleyna Tilki’ye bambaşka yerlere getirdi. Dünyanın en önemli müzik yapımcılarından biri ile anlaşarak yurtdışına açılmak üzere ilk adımı atmış olan genç şarkıcı bu kez de yurtdışında “müzik otoritesi” olarak görülen Billboard isimli dergiye röportaj verdi.

Türk Müzik Tarihinde Bir İlk!

Zirveye giden basamakları hızla tırmanan ve kendisinden yaşça büyük birçok meslektaşının yaptığı eleştirilere boyun eğmeden bildiği yolda ilerlemeye devam eden Aleyna Tilki, Türk Müzik tarihinde bir ilke imza attı. Tilki, dünyanın müzik otoritesi olarak kabul edilen Billboard dergisine röportaj vererek, dergide adı geçen ilk Türk kadın şarkıcı olmayı başardı.

“Selda Bağcan Beni Hep Destekledi!”

Verdiği röportajda kendisinden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen usta sanatçı Selda Bağcan’ı unutmayan Aleyna Tilki “Türk efsanesi Selda Bağcan müzikal ve duygusal anlamda beni daima destekledi” diyerek teşekkürlerini iletti.

Sürekli Dinlediği İsimleri Açıkladı!

Dergiye verdiği röportajda özel hayatında sürekli dinlediğini söylediği üç ismi açıklayan Aleyna Tilki, o isimlerin Selda Bağcan, Rihanna ve Amy Winehouse olduğunu ifade etti.