Magazin

Sevilen aile dizisi Gönül Dağı, yeni sezona iki eksik ile giriyor! Gülsim Ali’den sonra o isim de diziden ayrıldı!

TV kanallarında yayınlanan dizi projeleri, zaman içerisinde popülerliklerini yitirmeye başladı. Dijitalleşen dünya çerçevesinde gelişen dijital platformlar, klasik senaryolardan, aynı yüzlerden ve projelere uygulanan RTÜK baskılarından sıkılan izleyicilerin bir numaralı tercihleri arasında yer almaya başladı.

RTÜK’ün yoğun baskısı sebebi ile birçok yapıma ciddi sansürler uygulanmak zorunda kalınıyor. Hal böyle olunca olağan akışta ilerleyen projelere, izleyenlerin bekledikleri aksiyonlar eklenemiyor. Bu da izleyicilerin büyük bir kısmını, tek platformda binlerce içeriğe ulaşabilecekleri çeşitli dijital projelere yönlendiriyor. Son dönemlerde artan Netflix, Disney Plus, Blu TV, Exxen ve diğer platform üyelikleri de bu durumu kanıtlıyor.

TRT1, yayınladığı dizi projeleri ile RTÜK engeline takılmayan ve izleyenlere sevilen aile dizileri sunmaya devam eden sayılı kanallar arasında yer alıyor. Ailecek izlenebilecek içerikler üreten kanal, özellikle 2 sezondur izleyici ile buluşturduğu “Gönül Dağı” dizisi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde çekilen Gönül Dağı dizisi, gerçekçi ve eğlenceli konusunun yanı sıra samimi oyunculukları ile de her defasında reyting rekorlarını tazelemeyi başarıyor. Dizi, şu sıralar yaz tatilinde olsa da gündemde kalmaya devam ediyor. Ancak bu kez izleyenleri sevindiren değil, hüzünlendiren bir haber ile izleyicisinin karşısına çıkan Gönül Dağı, sevilen bir karakterinin daha diziden ayrılacağını duyurdu.

İlk Veda Gülsim Ali’den Gelmişti!

Dizinin ikinci sezonunun son bölümünde senaryo gereği hayatını kaybeden Gülsim Ali İlhan, Gönül Dağı izleyicilerini oldukça üzmüştü. Yapımcılar, ünlü oyuncu ile bir problem yaşamadıklarını, bu vedanın karakterin hikayesinin bitmesi üzerine yalandığını belirtmişti.

İkinci Ayrılık Haberi Geldi!

Gülsim Ali İlhan’dan sonra sevilen bir karakterin daha dizinin 3’üncü sezonunda olmayacağı öğrenildi. İki sezondur “Müzisyen Selami Fersoy” karakterine hayat veren oyuncu Eser Eyüboğlu’nun, diziden ayrıldığı açıklandı.

Yeni Bölümler Eylül Ayında!

Son olarak sürpriz bayram bölümü ile izleyicisinin karşısına çıkan Gönül Dağı, eylül ayında yeni bölümleri ile sezona start verecek.